Hogyan érhetném el, hogy a kutyám engedje, hogy a füléhez nyúljak?
Sajnos képtelenség megtisztítani a fülét,mert az egyébként nyugodt kutya nagyon érzékeny rá, és egyből odakap a kezemhez.
Próbálkoztunk állatorvosnál, kutyakozmetikusnál, de az eredmény mindkét esetben harapás volt, ezután pedig abbamaradt a próbálkozás. Mit tehetnék?
Hát én az elsőnél vágtam volna úgy szájon, hogy többet eszébe nem jut. Úristen, mégis milyen dolog, megharap a saját kutyád??? Meg kellene nevelni.
Vagy lehet rá adni szájkosarat, esetleg olyat ami összeszorítja a száját, és akkor kapkodhat. De én inkább nevelném.
Egy állatorvos ne bírt volna el a kutyával? Vagy kozmetikus? Mindkettő mekmester a szakmájában, ha így történt.
Mekkora méretű a kutyád?
Beagle-m van.
És próbáltam nevelni, sosem bántott,de a fülére egyszerűen szörnyen érzékeny.
Próbáltam már szájkosárral is de nem tudom egyhelyben tartani,mert akkor meg elfut,és nem tudom egyszerűen sehogy sem lefogni, kínozni meg nem akarom
Tegyél rá pórázt, és térdelj rá, a lehető legrövidebbre hagyd, hogy ne tudjon elmenni mellőled. Fokozatosan érd el a célod, először simogatás a fülére, utána dícséret és juti, majd hosszabb ideig simogatás, dícséret, juti, és így tovább.
A kutyád valószínűleg félelemből harap, de semmiképp ne hagyd annyiban,olyan nincs, hogy a saját kutyád megengedjen magának ilyesmit, az én kutyámnak garantáltan pofon járna érte.
le kell hozzá térdelni, hogy vele egy szinten legyél...nyugodtan simogasd, finoman közelíts a füléhez, hajtsd fel és csúsztasd bele a fültisztító folyadék hegyes részét, engedd bele a folyadékot majd morzsolgasd meg a fültövét. Ismételd a másik oldalon.
Fontos, hogy határozott legyél, ha nem megy, mindig kezdd újra. Nekem először az orvos mutatta, ketten fogták az asszisztenssel, utána otthon én vmelyik családtaggal...aztán úgy guggoltam, hogy ő a fal mellett feküdt, én jöttem szemből, így nem volt esélye...megnyugtattam, aztán jött az egész macera. az első fül után kapott egy jutalomfalatot, majd jött a második fül....az egész után hagyni kell, hogy kirázza, majd fél óra múlva áttörölni neki.
a baj az, hogy ha nagyon érzékeny neki, akkor komolyabb a baj, és kéne neki antibiotikumos fülcsepp első körben, vagy antifungicid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!