Otthon főzött ételből mennyit kell adni a kutyának?
Elkezdtem itthon készíteni ételt a kutyámnak, főtt hús, rizs, zöldség-gyümölcs keverék, változik mikor mit teszek bele. (Kb 4o% hús, 4o% rizs, 2o% zöldség arányban.)
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ebből mennyi kell, hogy legyen a napi adagja?
2 és fél kilós, felnőtt kutyus.
Ne főzd hanem inkább add nyersen és a rizst is felejtsd el.
Ha nem látod, akkor csatlakozz először a csoporthoz
A 40% rizsre semmi szüksége, hacsak nem diétáznia kell hasmenés miatt.
A húst és zöldséget is inkább nyersen javasolnám adni neki, úgy sokkal jobb számára. Nem kell megfőzni. Mindenfélét kaphat, de disznót is vaddisznót nem!
Olvass utána a BARF etetésnek, ott van az arány, hogy mennyi színhús és mennyi csontos kell kb., és összesen mennyi a kutya súlyához mérten.
Köszönöm a válaszokat, szétnézek mélyebben is a témában, bár nyers hússal nem szeretném etetni, mert gondjai vannak az emésztéssel, ezért kell neki a rizs is állatorvos javaslata által. Próbáltuk már ezt az etetési módot, de érzékeny a gyomra, eddig rendszeresen beteg lett nyers hús evése után.
A csont evése után is rendszeresen beteg lesz, egyszer megakadt a beleiben és napokig hányt, nem adjuk már neki ezeket.
Eddig diétás tápot kapott érzékeny gyomrú kutyáknak, ami sok kis adagban elfogyasztva evett meg, hogy könnyen tudja emészteni, de az a legtszitább, ha én készítem neki, legalább tudjuk mi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!