Miert harap a kutyam? Le tudom szoktatni?
Nekem a kistestű kutyám szokta a bokámat, a szoknyám szélét, vagy a nadrágom szárát meghúzni, vagy a zoknimat harapdálni játszásból, mert egyszer amikor ezt csinálta, megsimogattam érte. De ő tudja jól hogy mennyire szabad. Nem sérti fel a bőrömet. Ezzel csak finoman jelzi, mintegy játékosan, hogy:
- szia, itt vagyok, foglalkozzál velem.
A te kutyád erősen harap? Mert akkor arra rá kell szólni, le kell dominálni. Lenyomni a földre, tudatni vele, hogy ezt nem szabad. Mérgesnek lenni rá, otthagyni, meg ilyenek. Hogy legközelebb ne örömködjön ezen hogy csak úgy beleharap valakibe.
Van különbség azzal hogy játszik, vagy hogy haragból erősen csinálja, vagy hogy játszik csak nem tudja meddig mehet el, hogy hol a határ. De azt meg lehet tanítani neki.
Utolsó. Ez a kutya nem játszik. Helyre inti az embereket, mert azt hiszi, ő a főnök.
A falkavezérséget, és a családon belüli rangsort kell kialakítani. Ő legyen legalul.
Mihamarabb vigyétek kutyasuliba!
Szia!
Próbáld ki ezt:
Ha megharap, bárhol, adj ki éles hangot, mintha pl aú, és hagyd ott amíg le nem nyugszik (leül vagy lemegy tőled, nem foglalkozik veled) és utána kezdhetsz vele tovább játszani, de addig karbateszed a kezed, elfordulsz tőle és még csak rá sem nézel. És ezt mindig csináld meg még akkor is ha nem fáj a harapása, mert csak így fogod tudni következetesen lenevelni róla.
Kitartást hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!