Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Berni pásztorkutya lakásban?

Berni pásztorkutya lakásban?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy berni pásztorkutyát magamnak. Napi 5 órát sétáltatnám vagy töbet is,hétvégente vinném úszni/túrázni. Vagy neki a lakás kínzás lenne? Nem szeretném ha rosszul érezné magát. 20/lány
2016. máj. 22. 20:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

Nekem gyerekkori álmom egy berni pásztor. Kb 10 éves korom óta szeretnék egyet. Már a nagyobbik gyerekem is elmúlt 10, de berni pásztorunk nincs, mert lakásba nem veszek. Nem lenne neki jó, már csak azért sem, mert melege lenne télen a fűtött lakásban. Hiába jó a kutyának a gazdája mellett lenni, nem minden fajta tartható lakásban. Még a havanézünk is kifekszik éjszaka a teraszra nyáron, ha nem tud lehűlni a lakás, pedig ez a fajta igazi lakáskutya.

Napi 5 óra séta? Nyilván egyetemista a kérdező, most még belefér. De mi lesz 4-5 év múlva? Le lehet pontozni, de egy berni pásztort én nem tartanék lasásban, csak kertben, szabad bejárással, ha a gazdik otthon vannak.

2016. máj. 23. 07:15
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Kerdezo ne halgass ram amint azt itten nagyokosok tanacsoltak.

Olvasd el mit irt a 11-es hozzaszolo,gondolkodj el azon is es halgass a jozan eszedre...

11-es nagyon igazad van es tisztellek mert a kutya javat nezed es pnzo modon nem tuszkolod be a lakasba. Ezert amugy le leszel itt pontozva akarcsak en :)))

2016. máj. 23. 08:38
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

Üdv!

Először is. A magyar elnevezés téves. A berni nem pásztorkutya.

Másrészt, pont emiatt tartható lakásban, mivel ez nem kau/káj/komondor/stb. temperamentummal, habitussal rendelkező fajta, hanem "csupán" egy szelíd, barátságos, nagy termetű fajta. Még méretben is elmarad az előbb felsoroltaktól.

Úgyhogy ha megtudod oldani, hogy valóban megvan neki a mindennapi lemozgatás, szabadlevegő, stb., akkor tarthatod bent. Én mondjuk személy szerint kint tartanám, vagy legalábbis kinti-benti tartás mellett oldanám meg.

2016. máj. 23. 09:39
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
Csak egy dolog, amit jobb ha beleszamolsz: NYAL. Nekem hihetetlen nagy almom egy ujfullandi, de akkora nyaltenger, hogy hiaba lenne el a lakasban egyszeruen megrazza magat...szoval nincs lehetosegem(kedvem) fel evente tapetazni:(
2016. máj. 23. 15:38
 15/19 anonim ***** válasza:
95%
A berni nem nagy mozgásigényű kutya. Nyugodtan tartsd lakásban. Kertes házban lakom, a bernik ki-be járósak a házba, de a nap nagy részét és az éjszakát bent töltik. A kutyaszőrrel számolj, sokat kell takarítani. :) A berni nyála nem folyik, a laza szájszél nem a fajta jellemzője.
2016. máj. 23. 17:11
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömnek volt lakásban bernipásztora, szóval én az ő tapasztalatait tudom elmondani.

Arra készülj fel, hogy szőr lesz a lakásban. Nagyon sok szőr!

Illetve ha lépcsőzni kell a kutyával, az elég nagy szívás. Napi 3-4 séta alkalmával mindig lépcsőztetni, megviseli a lábait.

Az ismerősöm kutyusát 7 évesen kellett elaltatni, mert nagyon súlyos diszpláziája volt :( Persze ez már fiatalon kiderült, de nem tudtak mit tenni, mert muszáj volt kijárni vele sétálni.

2016. máj. 24. 20:07
 17/19 anonim ***** válasza:
30%
A berni sajnos eleve nem él sokáig, az egyik legrövidebb átlagéletkorú fajta.
2016. máj. 25. 06:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen a lift, klíma fontos, de nem egy berni tenyésztőt ismerek és mindegyiknek bent van a kutyája a házba télen..
2016. máj. 25. 10:17
 19/19 anonim válasza:
Lakásba berni pásztort ne!
2016. jún. 18. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!