3.5 hónapos beteg kutya?
Figyelt kérdés
Az allatorvos csak delutan tud fogadni. De nagyon aggodunk miatta. 3 es fel hónapos kölyök kutyusunk hajnal óta hány. Eleinte zöldes színüt,most már sárgásat. Kb.5-6 alkalommal.Levert,kedvetlen. Enni még reggel kért de azóta csak fekszik. Minden oltása megvan. Viszont 3 napja kullancsa volt. A csípés helye nem piros, nem is látni, éppenhogy érkezte megcsípni, 20 perccel azelőtt még nem volt benne. ). Tegnap délután a szüleimmel volt, nem nagyon figyeltek rá, sajnos nem tudják mit ehetett meg. A szőrében este rágót találtam. :( Lakásban van tartva. Más kutyákkal nem érintkezett. Inni kis mennyiségben adok neki gyakrabban.. tudom higy látatlanban nehèz segíteni,de akinek van ilyesmivel tapasztalata meg tudná mondani,mitől lehet ez?2016. máj. 22. 12:47
1/8 anonim válasza:
Rágó okozhat mérgezést, ha többet evett. De lehet csak véletlenül volt a szőrében.
2/8 anonim válasza:
lehet babéziától kezdve mérgezésig
a rágó xilitet tartalmaz, ami mérgező a kutyáknak, sürgősen fel kéne keresni egy orvost, mert ha tényleg azt evett, elég hamar képes elvinni egy kisebb kutyát...
3/8 anonim válasza:
Víz legyen előtte, amíg orvoshoz juttok. Semmi kajáltatás próbálkozás. Gondolom, szoktad vinni sétálni. Lehet, felnyalt valamit. Bélgyulladás is lehet.
4/8 A kérdező kommentje:
A kérdező vagyok. Kistestű keverék kutyusról van szó. A rágóra gyanakszom én is. Viszont fogalmam sincs, evett-e egyeltalán. Ő hajlamos mindent megkóstolni amit lát a földön, séta közben is. :(
2016. máj. 22. 12:57
5/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Sajnos ugy nez ki,babezia.
2016. máj. 22. 16:01
6/8 anonim válasza:
A babézia gyógyítható. Jobbulást kívánok!
7/8 anonim válasza:
Hmmm. azt mondod 20 perc után szedtétek ki a kullancsot. Viszont "a fertőzött kullancs is csak a megtelepedése után mintegy két nap után tud fertőzőképes babéziát átadni" "A kullancsok a vérszívás kezdetekor nem azonnal juttatják be az áldozat szervezetébe a kórokozókat. A babesiák az éhes kullancsban ugyanis olyan szerkezeti formában találhatók, ami nem alkalmas az emlősállatok megfertőzésére. A vérszívás megindulása egyfajta jeladás, melynek hatására szerkezeti átalakulás indul be az egysejtű élősködőknél. Mintegy 48 órával a vérszívás megkezdése után a kullancsban már tolonganak a fertőzésre kész, átalakult babesiák. A babesiák átvitelének esélye a vérszívás kezdetétől számított 24 órán belül minimális, 24-48 óráig kicsi, 48-72 óra között nagy, 72 óra elteltével pedig szinte teljesen bizonyos."
8/8 A kérdező kommentje:
Utolso válaszoló..
Én is így tudtam..viszont a tünetek és az állatorvos is a babéziát igazolják...nagyon aggódunk érte. Remélem beválik a kezelés. Minden séta után aprólékosan atnézem a kutyát szóval biztosan nem volt benne fél óránál tovább.
2016. máj. 22. 17:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!