Kutyus törzskönyv utólag is kiváltható?
Tenyésztőnek kell kikérni és majd elküldi nektek.
Ti nem tudjátok intézni, mert a tenyésztőnél vannak a szülők adatai, törzskönyvei, kennel név...stb.
Csak tenyésztő intézheti a törzskönyvet.
Nem értem, miért nem kértétek eleve.
Szóval, fel kell venni a kapcsolatot a tenyésztővel, hogy küldje el a törzskönyvet, ha van egyáltalán.
Ha eleve nem törzskönyveztette a kutyát, akkor már mindegy.
Legközelebb ne essetek ilyen hibába.
2-es: Nem a torzskonyv miatt kerul "joval olcsobba" a kutya (sot hosszutavon meg merem kockaztatni meg dragabb is lehet), mert az kb 5-10 forint korul van. Lehet ha nem felel meg a standardnak akkor olcsobban adjak, de ott is van torzskonyv.
Kerdezo: lelevelezitek, ha van torzskonyve a kutyanak akkor elkuldik neked (nekunk is igy volt). Mondjuk nem ertem miert kered torzskonyv nelkul nem egy nagy osszeg azok utan, h veszel egy fajtiszta joszagot elutazol erte a messzire es akkor ezek utan egy kb 20 euros tetel megterhelo.
5#: Hja ha elolvastad a masodik felet a kommentemnek, akkor latod kb mennyibe fajhat egy Torzskonyv (maga a papir es Euroban) es ahhoz kepest egy fajtatiszta kutya ara toronymagas. Aztan azt is irtam, hogy lehet nala a lap le lehet levelezni mivel mi is igy csinaltuk (kb 2 hetes kesessel kuldtek utanunk a torzskonyvet). De ugye ehhez lehet el kene olvasni a 2 mondatos kommentem. A kutya ara nem a torzskonyvtol fugg, hanem attol milyen maga a kutya. Ha a standardnak megfelelelo kialitasi kutya az ara az egekben, ha munka kutya annak is megkerik az arat, ha csak hobbi kutya standardnak nem megfeleloen (pl. hianyzik 2 foga ilyesmi nem jo a szinvarians pl.: Shibanal a cream(feher) nem standard nem is lehet vele versenyezni) pl. kotelezo szerzodesbe foglalt ivartalanitassal az jocskan csokkenti az arat (igy nem leszelkonkurenciaja a tenyesztonek pl.).
Mondom ezekhez kepest a papir nem tetel, ez egy felrevezetes a szaporitok reszerol, ezzel magyarazzak, hogy a kutyajuk ellenorizhetetlen forrasbol van es VALOSZINU nem fajta tiszta, hanem "valamilyen" jellegu keverek. Hozzateszem normalis tenyeszto nem ad ki kutyat a kezei kozul torzskonyv nelkul, ez nalunk nem opcionalis.
Kerdezo: Te nem valthatsz ki neki torzskonyvet sem itthon sem abban az orszagban ahol vasaroltad, ha van torzskonyv azt a tenyeszto tudja neked intezni es elkuldi neked levelben. Ha nincs akkor sanszos, hogy a kutyad csak fajtajellegu es sosem fogsz vele versenyezni komoly versenyeken (pl. CACIB), de erhetsz el sikereket keverekkutya szepsegversenyeken (szokott lenni ilyen hobbi kutya szepsegverseny).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!