Mit gondoltok a spánielekről?
Csak szerintem ilyen neveletlenek, rosszak és buták vagy csak én találkozok ennyi ilyen spániellel? Tudom, hogy vadászkutyák voltak régen gondolom ezért okosak is. Lehet, hogy csak a környezetemben élő spánielek ilyen hülyék? Azt is gondolom, hogy nevelés kérdése de akkor ennyire nehéz lenne nevelni? Mert komolyan én itt még csak rossz spániellel találkoztam.
Van olyan aki semmilyen kutyát nem fogad el megy neki szét akarja szedni. Van aki nagyon rossz meg se lehet fogni. Ellenkezőjét csinálja amit mondanak neki. stb. Ennyire elcseszték volna vagy alapból ilyen fajta?
A mienk se ilyen. Nagyon vidám, barátságos, és egyáltalán nem buta, sőt eléggé kis ravasz.
Én azt hallottam, hogy sok olyan spániel tenyésztő van, aki nem tartja be a szakmai szabályokat, almon belül pározatatnak stb, és innen kerülnek ki nem normális spánielek. De alap járaton egy nagyon értelmes és jó természetű fajtáról van szó.
Nekem volt angol cocker spánielem, 10 éves volt, amikor meghalt.
Nem volt buta kutya, sőt! Minden kutyával jól kijött, játékos volt, barátságos. Nagyon szerette az embereket, mindenkihez odament, hogy simogassa meg :] Soha senkit nem harapott meg, nem ment neki más kutyáknak, barátságos eb volt.
A spánielek nagyon is okosak. De furfangosak! Sajnos sokan azért veszik, mert jajj de édi és pici. Ha érzik, hogy a gazda nem igazán bír velük, túljár a eszén, és a fejére nő:) Tudatos képzéssel nagyon jó kutyát lehet belőlük faragni! És sok türelem kell hozzájuk, mert mindig megpróbálnak kibújni. Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Az én kanommal versenyekre járok, és nem is eredménytelenül:) Talán idén a dog dancing versenyek is beleférnek, meglátjuk. De folyamatosan járunk bemutatókra is. Tehát nem lehet tanítani a spánielt bármire, csak türelem kell. De mutatok neked egy agilitys spánielt (dierkt külföldit), azért szerintem nem rossz a kutya:
Nagyon cuki.
Azt azért jó tudni a spánielről, hogy normál esetben is ezt csinálja csak nem ilyen fegyelmezett módon, nagyon kell neki a hely és a mozás, habár kis termetű nem egy lakásba való típus (bár szerintem egyik kutya sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!