Miért lett rosszabb magaviseletű a kutyám? (séta)
En jutalomfalattal probalkozom de nem mukodik 100%
Kivancsi vagyok en is a valaszokra mert nalunk is beall neha a szelektiv hallas...
Na es azert nem fogom ivartalanitani a kutyam csak mert nem vagyok kepes behivni...inkabb meg probalok a behivason dolgozni.
Igen ivartalanítva van... Mar 2,5 ève...
Jutalom nalam is szokott lenni de caak 50%-ban hasznal... Olyat csinaltam már h otthagytam... De nem haza indultam hanem mentem tovabb előre csak akkor fordulok baza ha mar megvan az oda 30-45 percnyi sèta ès megyünk haza ami megint 30-45 perc... De akkor hazafelw menjek???
Hívod egyszer. Hívod kétszer. Harmadszorra már erélyesen.
Ha nem jön, utána mész és elkapod, leszidod, de úgy, hogy el is jusson a tudatáig (NEM megverni kell!). Aztán otthagyod és sétálsz tovább, ha nagyon a lelkére vette a szidást és csak lapít, akkor meg behívod hogy csatlakozzon és mentek (de semmi tyutyumutyu meg gyugyubugyu).
A lényeg, hogy megtanulja, hogy ha nem jön hamar magától, akkor annak rossz vége lesz. :)
Ha elindul és közben meggondolja magát és szagot követ akkor rádörrensz (Ej! Hé!) és újra hívod, hogy lábhoz jöjjön.
Ha hívásnál rendesen bejön, akkor dicsérd meg.
Utolso ez nem minden kutyanal jon be szerintem.
"Utanamessz es elkapod"
Elkapod ha tudod:))) Altalaban a kutya ha nem jon be hivasra es uldozobe veszed akkor elszalad es nem ered utol.
Ugyhogy szerintem ha ellenkezo iranyba messz vagy elbujsz az hatasosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!