Kullancs kiszedése a kutyából kullancs csipesszel. Hogy kell?
Nem kell csavarni, csak egy határozott mozdulattal kihúzni. Ott fogd meg, ahol a feje a kutya bőrébe fúródott, ha a hátrébb fogod meg, az azzal a kockázattal jár, hogy összepréseled a kullancs testét, így a nyála bekerül a kutya testébe, ezáltal pedig nő annak a veszélye, hogy kutyád megfertőződik a kullancs által terjesztett betegségek valamelyikével.
Állatorvos csak akkor kell, ha a babézia tüneteit észleled a kutyán.
Fürdetni nem kell emiatt, célszerű élősködők elleni cseppeket vagy nyakörvet beszerezni.
Én már nem emlékszem, hogy mikor fürdettem meg, de azonnal és rá pár nappal rá ne fürdesd. Ha látod, hogy szép neki a helye, ugyanolyan, mint volt akkor már fürdetheted szerintem.
Ja és jobb ha 1-2 napig 2-szer/3-szor kenegeted fertőtlenítővel, de egyszer mindenképp! :)
Régen csavarni is kellett, azonban utánanéztem és jobb ha csak gyorsan kitéped belőle.
Ha nagyon koszos a kutyus akkor sima vízzel vagy esetleg úgy, hogy sampon ne érje a kullancs helyét és a területét.
Én még tanácsolnám, hogy jó alaposan nézd át a kutyus bőrét mert általában ahol egy kullancs van ott lehet több is. A mi kutyusunkban egyszerre 3-4 volt. Nem mindet vettük észre aznap, van amit pár nappal utána láttunk csak meg. Minden séta után nézd át alaposan a kutyusodat.
Én úgy tudom, hogy csavarni kell. De mi sosem csipesszel, hanem ezzel a kiszedővel:
Szerintem szerezz be egy ilyet! Pár száz forint és sokkal egyszerűbb. Bárki meg tudja ezt csinálni ezzel és nem kell szomszédhoz rohangálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!