Milyen táppal etessem a 5 hónapos kutyámat? Staffordshire most örököltem az egyik ismerőstől. Külföldre megy dolgozni neki nem kell már én eddig is sokat vigyáztam rá.
Ő nem minőségi táppal etette. olcsó konzervekkel tápokkal maradékkal.
Én is felesbe szeretném. Nem tudom mi lenne a jó neki,
Főznék neki szívesen is akár csirke farhátat stb. Tészta rizs. Proteint adhatok e neki?
Mi a helyzet az olcsóbb tápokkal?
pulykamell pulykamelll...:P
adj neki azt amit szeret;D és naposint
A baj az, hogy ha egyszer megszokta a háztartási maradékot, nehezen fog átállni a tápra, legyen az bármilyen jó minőségű is. Jobb neki, ha a konzervről leszoktatod, az nem egészséges. A szárazak közül az Acana-t és a Royalt szokták javasolni, azok nagyon jók, tudom, drágábbak, de ha 13 kilós kiszerelésben veszed, úgy csak kb. 1500 kilója, és abban minden benne van, ráadásul a kutyák is szokták szeretni.
Próbálkozni kell, mit eszik meg. Az enyém pl. a kedves szomszéd jóvoltából házikoszthoz jutott, azóta, ha csak teheti, átmegy a szomszédba, leellenőrzi a szomszéd kutya tálját, nincs-e benne maradék.
A lényeg, hogy a fő tápláléka száraz legyen, mellé egy kis maradék nem árt.
aki először válaszolt! mi az hogy napozin? normális vagy :s idiota!!!
nyahh nekem is staffim van én azt mondom Eukanuba vagy PRo Plan ezek nagyon jo tápok de ott van még az acana valamint happy dog-nak a szuperprémium minősége! nem kell neki plusz protein! viszont olyan vitamint vehetnél amibe van glükozamin ill. kondroitin! sokat mozognak szeretnek! és remélem sokat viszed szabadba! és a nagytestű kutyáknak ez kell is! ajánlom a Dr.Rx vitamint! sok sikert a neveléséhez:)
Ha ki tudod fizetni, akkor Acana, Orijen, Eukanuba, Yarrah, Real Nature, Profilum.
Középkategóriás: Dog Chow, Flatazor, Happy Dog, Biomill. Ezek mellé heti 1-2 alkalommal főzzél húst, májat, szívet, zúzát, tésztát, rizst, zöldséget, adj neki gyümölcsöt, túrót, tojást, esetleg kevés müzlit, zabhelyhet, joghurtot, kefírt (persze nem egyszerre), heti 1-2 alkalommal adj neki egy jó nagy velős csontot vagy disznó lábszár csontot.
Konzervet ne adj neki, magas a víztartalma, és rontja a fogakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!