Ez normális cseh farkarkaskutya?
www.jofogas.hu/komarom_esztergom/Cseh_farkas_Champion_kan_fedez__45774748. htm? First=1 Már volt egy ilyen kérdésem csak nem válaszoltak normálisan.
Úgy értem, hogy jól tenyésztett normális cseh farkaskutya, mert nem úgy tűnik.A 2. KÉPET NÉZZÉTEK!!!
"1 évig volt velünk,majd el kellet ajándékoznunk"
Azért az megérne egy misét, hogy miért kellett elajándékozni...
nem is értem, hogy miért nem ezt a válasz ragadtad ki, vagy bármelyiket a többi közül. Megtaláltad azt az EGYET amiben ugyan csak 1 ÉVIGvolt náluk a kutya de nem volt agresszí ehhez csak gratulálni tudok...
"Nekem a személyes tapasztalatom-ha nem haragszol-annyiból áll,hogy nekünk is tetszett a fajta és ezért felhívtuk a tenyésztőt.Saját fajtája elkötelezettje,szerelmese szó szerint ezt mondta:,,Őszinte legyek?Semmi jót nem tudok róla mondani".Házat nem őriz,a nála kisebb állatokat pusztítja,szökik,önfejű,nehezen kezelhető,domináns.Intelligens,de ezt a tulajdonságát inkább a maga érdekében használja,minthogy a gazdi parancsait teljesítse.Persze,egy alap engedelmességre rá lehet venni,de nem egyszerű vele az élet.Véleményem szerint gyönyörű kutya,de amelyikkel,mint egy igazi farkassal,folyamatosan harolni kell a falkavezérségért,az hosszú távon alighanem fárasztó lehet."
Megártott a sok Trónok Harca?
A farkas nem háziállat. Nem bölcs szellemi vezető. Nem lelki társ. Kőkemény ragadozó. Akkor is kiütközik a farkas-természet, ha valójában már kutyának hívják.
Hányan kell még leírják, hogy NEKED NEM VALÓ CSEH FARKASKUTYA?? Bele akarsz kerülni a hírekbe?
Mellesleg pénzed sincs rá.
Gondolkodj már kicsit. 16 éves vagy. Tegyük fel, szerzel egy ideggyenge kölyköt bagóért. A szüleid etetik, mert balekok. Megmagasítják a kerítést, mert szökik a kutya. Fizetik neked a kutyaiskolát, állatorvost, kártérítéseket a leölt macskákért meg tyúkokért, megmart kutyákért. Tegyük fel, csak a gondolatkísérlet kedvéért, hogy valami csoda folytán, a Jótündér segítségével sikerül megnevelned a kutyát. De mi lesz 2-3 év múlva? Ott fogsz állni egy ivarérett, kifejlett kutyával, és nem tudsz elköltözni, nem tudsz fősulira menni, mert a kutya nyűg a nyakadon, nem találsz vele albérletet, és gyakorlatilag a teljes életedet kitölti, hogy ne nőjön a fejedre. Vagy ha dolgozni kezdesz, akkor napi 8-10 órában a kutya mit csinál szerinted? Epedő tekintettel lesi a kaput, hogy mikor jön a gazdi? Lópikulát, szétkapja az udvart, a házat, aztán meglép csavarogni, vadászni, és remélheted, hogy nem egy játszótéren köt ki visítozó, szaladgáló apró lények közt, akik felébresztik a vadászösztönét.
Nekem "csak" kuvaszom van, de kb. 8 évet vártam rá. Én, veled ellentétben, nem vagyok kezdő kutyás, és még most is napi szinten küzdök a kutyám próbálkozásaival. Egy cseh farkast akkor sem vállalnék be, ha aranyban kínálnák a súlyát. Nem óhajtok sittre jutni miatta.
Mondták? Ja, akkor jó, megnyugodtam.
De most komolyan, te helyből vagy ilyen hülye, vagy néha nekifutsz egy kicsit?
Ismerek olyat, akinek szintén azt mondta a "tenyésztő", hogy a kiskutya, amit választott, egészséges, "fajtiszta" bichon havanese, a törzskönyvet majd küldi postán... aztán a kiskutya majdnem belepusztult az oltások hiányába, és felnővén kiderült, hogy még spániel is volt a közeli felmenői közt.
Mondani bárki mondhat bármit.
Fogd már fel, hogy ez a döntés nem pillanatnyi tini-hóbort kéne legyen, hanem 15 évnyi felelősségvállalás!
Amúgy meg, hogy egy kölyök milyen, nem feltétlen determinálja, hogy milyen lesz felnőttnek. Még szakértő nevelés mellett sem, amiről a te esetedben nem beszélhetünk.
El akarok adni egy kutyát (nem vagyok tenyésztő, mert ő is csak egy szaporító, de mindegy...). Nem érdekel, hová kerülnek a kutyák. El akarom adni a kutyákat......
Szerinted azt fogom mondani, hogy ez a legnehezebben kezelhető fajta?
Segítek: NEM.
De nem is biztos, hogy tiszta cseh farkas... Lehet fél év múlva kiderül, hogy egy keverék. Vagy beteg.
Becsaptak.
Menj el menhelyre, és hozz el egy kedves nj keveréket. A 40 ezer forintodból normális egészséges tk-s kutya úgysem lesz.
ááá nem hiszem el. MONDTÁK? Dejó, a szülők lehet, hogy nyugodtabbak az átlagnál, de az hogy a kölykük milyen lesz azt nem tudni. Ha tanultál volna genetikát tudnád, hogy egyes tulajdonságok visszajöhetnek a korábbi felmenőktől. És honnan tüdod, hogy a nagyszülei v dédszülei milyenek voltak annak a kutyának??
A szüleid mit szólnak a fajtaválasztáshoz? Nem tudom, hogy ennyire sz.rnak bele, hogy milyen kutya kerül a házhoz, vagy nem is ismerik.
Már annyiszor leírták, hogy neked NAGYON veszélyes lenne egy ilyen kutya. Válassz inkább németjuhászt ő azt lesi, hogy miben tud a kedvedre tenni ellenben a cseh farkaskutyával, aki nem házikedvenc és nem fltétlne fogadja el, hogy te dirigálsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!