A kutyám kb. egy hónapja rázza a fejét és vakargatja a fülét, néha néha el is vakkantja magát. Mi lehet a baja?
Fülgyulladás.
De vidd inkább másik orvoshoz minthogy itt kérdezősködsz!
vidd másikhoz!
nekem is így volt, véresre vakarta!
a doki annyit mondott allergia.
utána elvittem másikhoz, adott rá fülcseppet, már aznap végig aludta az éjszakát és gyönyörűen rendbe jött.
gombás volt, valamelyik másik kutyától kapta el.
Fogj 1 fülpiszkálót és finoman próbáld vele kipucolni a fülét, de vigyázz, ne szakadjon be a dobhártyája. Ha a vattapamacs nagyon redvás lesz, akkor kapd a hónod alá és irány az állatorvos. Az én kutyának szintén fülgyulladás volt a baja, de sajnos későn csíptük el vele és a dolog nem állt meg ott, hogy kapargatta a fülét. Nekicsaphatta valaminek, egy fának vagy a kerítésnek, és elpattant egy ér a kutya fülében, aminek következtében felgyűlt a vér a fülében, és műteni kellett. Elég drága játék volt, nem beszélve arról a fájdalomról, amit szegénynek el kellett viselnie. Sajnos az injekció nem oldja meg hosszútávon a problémát. 2 különböző fülcseppet használunk, legalábbis mi személy szerint, és ugyanúgy ki kell pucolni a felgyülemlett váladékot, mintha csak egy emberi fül kezeléséről van szó. Ja, és még egy apróság a műtéttel kapcsolatban: kajla maradt a füle. Ez egy tacskónál nem lenne akkora gond, de egy németjuhász-malamut keverék esetében nem szép látvány.
Remélem, tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!