Ha egy belgajuhász idegesít, az ausztrál juhász is fog? A belgánál kevésbé munkamán juhászkutyát tudtok ajánlani?
A juhászkutyák alapvetően munkamániásak, hiszen erre vannak kitenyésztve. Persze a munkamánia mértéke nagyban függ a kutya egyéniségétől.
Ha egy nyugisabb kutyát szeretnél, akkor kérd meg a tenyésztőt, hogy válasszon neked egy nyugodtabb kölyköt. Akik nem szaporítók, azok fognak segíteni neked, hiszen aki nem csak a pénzért tenyészt, az általában foglalkozik ezzel a résszel is.
Arról se feledkezz meg, hogy egy nyugdotabb kutyával is sokat kell foglalkozni.
Aussie nagyon igenyli a mozgast es nagyon fontos a bundajanak apolasa. Ha teged zavar a zizi akkor inkabb valami lusta kutymorgot valassz.
Arrol nem is beszelve, hogy az aussie nagyon verbalis es idegesitoen hangos az ugatasa.
Kulsore szepek tenyleg...de gondolj arra, ha kutyat valasztassz az normalis esetben egy eletre szol.
Az ausztrál juhász magyarországon még nagyon új fajta. Érdeklődj róluk itt: [link]
Szerintem a munkamánia nagyon függ az egyéniségtől is, nekem két collie-m van, egyik meg nem áll egész nap, másik sokkal nyugisabb, pedig testvérek, csak különböző korúak (és mindkettő a legdominánsabb volt az alomban).
Egyáltalán ismerem e a belgajuhászt: Van egy 5 éves. Szüleim vették.
Az aussie nem a szépsége miatt érdekel, akkor már a belga ezerszer szebb, hanem gondoltam h nyugodtabb fajta.
Fésülni meg ugyanannyit kell mint a belgát(tervu).
Köszi, amiket én láttam kiállításon azok is nyugodtabb, macisabbnak tűntek, gondoltam hátha a külső téveszt meg és megkérdezem azért.
De tudom h egyéni különbségek itt is lehetnek mint minden más fajtában és keverék alomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!