Egy baj esetén kit áldoznátok fel egy hűséges kutyát vagy egy emberi életet?
A kutyát mentené, és otthagyna egy embert meghalni, az tudna utána nyugodtan aludni?
Ha ő kerülne olyan helyzetbe, hogy egy másik ember válasszon, ő vagy a kutya, és az a másik ember a kutya mellett voksolna, akkor hogy érezné magát?
Azért remélhetőleg senkinek nem történik ilyen esemény az életében.
A kérdés maga hiányosan van feltéve és tudjuk, mit szeretnél kihozni belőle, kérdező.
Természetesen minden körülményfüggő.
Nekem két macskám, és férjem van. Nyilván mindegyiküket imádom. Mivel kizárólag benti állatok, a lakás pedig garzon, túl nagy baj nem következhet be.
Ha belegondolok, hogy történik valami, az első reakcióm, hogy a macskákat és a hordozókat fel kell kapni, rohanni velük.
Félnek kimenni, így az az opció nem játszik, hogy egyszerűen kiengedem őket, csak legvégső esetben indulnának meg, ha mernének egyáltalán.
Akárhogy nézem, a férjemnek nagyobb esélye van a menekülésre, őt nem kell unszolni. Egyébként neki is ők lennének az elsők.
Nyilván ha a férjemre dől egy lángoló gerenda, vagy megsérül, akkor azonnal az ő segítségére sietnék, a macskákat pedig elengedném...
Nálam minden attól függ, kit kell menteni. Mindenkinek van lába, azt kell segíteni, aki kevésbé tudja használni őket.
Egyébként a filmeken kívül, a hétköznapi életben nem tudok olyan helyzetet elképzelni, amikor konkrétan választani kellene, kinek segíts.
Nem figyeltem oda, jhó hülyén jött ki...
A férjem természetesen nem benti állat :P :D
Ne sokat gondolkozz rajta. Még törvény is van rá! Segítségnyújtás elmulasztása miatt felelősségre is vonhatnak ha ott hagysz valakit meghalni úgy, hogy segíthettél volna rajta.
Egyértelműen az embert menteném! A saját kutyám árán is akár! Mindegy, hogy ismerem e az illetőt vagy nem!
Aki a kutyát mentené egy embertársával szemben ott kemény bajok lehetnek a fejben!
Sok mindentől függ.
Saját kutyám és idegen ember,akkor a kutyámat egyértelműen,nekem ő többet jelent mint egy idegen ember. És nyugodtan tudnék aludni,hogy az embert hagytam ott és nem a kutyámat.
Viszont ha idegen mindkettő akkor nagyobb valószínűséggel az embert,bár függ mi a szituáció.
Ha a kutyám és anyám közt kéne döntenem,akkor természetesen anyumat menteném.
De ha lehetséges akkor bármelyik helyzetben megpróbálnék mindent,hogy az embert és a kutyát is megmentsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!