Egy napi 8-10 órát dolgozó ember, hogyan tudja megoldani a lakásban a kutyatartást?
Kutyanapközit javaslom még, reggel elviszed, munka után érte mész :) nem fog unatkozni napközben. Legalább úgy kéne megoldani,hogy persze egyedül is legyen,hogy megszokja.
Ha 5 napot dolgozol akkor szerintem 3 napon add be őt napközibe,másik kettőt meg kibírja egyedül.
Viszont akár hivatásos kutyasétáltatót is felfogadhatsz,ők megbízhatók,mert céghez tartoznak ilyen asszem a Dogmopolite,ha pesti vagy.
De akár ismerősök,barátok közt is érdeklődhetsz kinek van olyan lánya,fia stb aki megbízható és szereti a kutyákat aztán napközben legalább egy fél órára le tudja vinni.
Minek neked kutya!?
Arra nem gondolsz,hogy meg fiatal vagy,elmessz majd bulizni,lessz parkapcsolatod(vagy mar van), most szabadulsz ki a szuleid lakasabol...feljonnek majd haverok,ismerosok stb. MIKOR FOGSZ A KUTYAVAL FOGLALKOZNI!?
Amugy sem valo laksba a kutya.
En pl 30 evet vartam meddig kertes hazba koltoztem vegre es annyira kialakitottam az eletemet,hogy tudtam most mar belefer egy kutya is mert lessz idom es lehetosegem vallalni. Addig felfogtam,hogy felelotlenseg lenne kutyat venni...
Most sokan fognak pofazni es nem erteni egyet velem de gondold at jol.
Ennyire fontos egy kutya neked most? Es ha mindenki atgondolna akkor talan nem lennenek tele a menhelyek.
Utolso kifejtened bovebben?
Gyoker vagyok sokaknak a szemeben akik felelotlenul vallalnak kutyat(mert "uuuugy szeretnem,olyan cuki lehet,jo moka" stb) aztan meg kiteszik az utra vagy elviszik a menhelyre...
Miert!? Mert rajonnek,hogy felelosseg,ido,plussz koltseg,hozzaertes stb. es akkor mar nem tartjak jo mokanak.
Tisztelet a kivetel,remelem a felelos kutyatartok,gondos gazdik ezt nem veszik magukra.
Ha nincs idod,penzed ,megfelelo lakasod,kornyezeted akkor NE KELLJEN KUTYA. Es jelen esetben a kerdezonek sem ideje sem megfelelo lakasa(na persze valami kis szobakutya jo lenne oda neki de ahoz is ido kell es foglalkozas ugyhogy az is kilove)
Ez olyan mint amikor a ciganyok felelotlenul szaporodnak...
Akinek nem tetszik lapozzon tovabb de ez a szomoru igazsag,ezert vannak tele a menhelyek mert sokan "szeretik" a kutyakat.
Rudy azért ezt nem kell olyan tragikusan felfogni.
Nekem is volt mikor hetente 1x-2x 10 órát egyedül voltak nem haltak bele.
Akkor többet voltam lent velük. Illetve a reggeli sétákat is meghosszabbítottam ha netán túlóráznom kellene ne legyen gond a plusz 1-2 óra.
Az egyik 14 éves a másik 5 lesz, ég világon semmi bajuk.Persze 14 éves már nem szobatiszta,meg kezdi elveszteni a látást is,hallását is. De egy idős kutyánál nem csoda.
Járok mellettük bulizni,barátnőzni, randizni is. Dolgozok,persze azt otthagytam amit fentebb írtam,mert nem fizetett jól.
Mégis össze tudom egyeztetni.
Lehet,hogy nagyobb szervezést igényel egy-egy dolog. De eddig mindig megoldódtam.
15 évet várt rá a kérdező,végre külön költözhet nem hinném,hogy kidobná a kutyát mert megunja.
Rengetegen dolgoznak és mellettük van kutyájuk. Ha az egyedüllét előtt és után is gondoskodik alapos lefárasztásról akkor nem lesz semmi baja a kutyának. De mint írtam egy hivatásos kutyasétáltató aki napközben leviszi fél-1 órára vagy pedig kutyanapközi jó opció lehet.
Ha meg lesz párkapcsolata akkor rövidesen hozzá költözhet a párja,aki betud segíteni a kutyasétáltatásba!
Olyan ez,hogy addig ne vállalj gyereket míg nincs saját házad,autód és megfelelő jövedelmet,mert hát hogy lesz.
Csak éppen nagyon nehéz a mai világban mindent tökéletesre csinálni,addigra meg lehet kifut az ember az időből.
Ha a kérdező mindig ennyit fog dolgozni csak nyugdíjasként vegyen kutyát,mert időnként 10-11 órát is egyedül marad a kutyája?
Kutya tervezésnél is ritka mikor minden tökéletes.
Meg 8 óra 40-45 perc lenne a kutya egyedül,csak ha túl órát rendelnek el akkor kell tovább maradni,de minden nap nem hinném,hogy fog túlórázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!