Szaporítótól vásároltam. Szerintetek beteg lehet a kutya?
Honnan tudod hogy szaporító volt? Ha törzskönyves kutyát adott el nem biztos hogy szaporító...
Ha most jól van, szerintem ne parázz. Egy tenyésztős kutya is megbetegedhet úgy, hogy 6-7 évesen elpusztul:( Ne parázd túl a dolgokat szerintem. Vizsgáltassátok ki és nyugodjatok meg nem :)
Ha valóban szaporítós benne van a pakliban, hogy beteg lesz, de ha ígyis-úgyis elhozod, akkor nem mind1?
Ad1, ha törzskönyvet kapsz az nem szaporító, legalábbis hivatlaosan nem.
Ad2, akár már holnap kivasalhatja egy busz, szóval ha te azt várod egy állattól, hogy soha semmi baja nem lesz, akkor azt helyből bebuktad.
Fajtától is függ, hogy beteg lesz-e. Vannak eleve beteges kutyafajták amiknél még törzskönyves, szűrt kutyák esetén is nagy a betegség kockázata és vannak olyan kutyák akik a vasszöget is megemésztik, nem lesz bajuk semmitől.
Attól is függ, hogy mennyire népszerű vagy elterjedt fajta, mert ha még elég új divat akkor jó eséllyel első generációs szaporítás, tehát a felmenők biztosan egészségesek és a kevés egyedszám miatt egyébként sincs lehetőség rá, hogy csak úgy összetegyenek párokat.
Sok mindentől függ. Anno én is belenyúltam a dologba tapasztalatlanság miatt és van egy szaporított kutyám, de mivel eleve egészséges fajta és annyira nem is elterjedt (legalábbis akkor még nem volt az) ezért soha semmi baja nem volt. Már több éve a család tagja.
Köszönöm a válszokat. Kezdek megnyugodni. Egyébként a kutyus Akita és ahol én vettem nem túl elterjedt. Ő itt a kiválasztott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!