Mi lehet a kutyus baja? Beteg?
Van egy kutyus, aki nem az enyém, egy kis telephely mellett lakunk, oda tartozik, de gyakorlatilag félig nálunk lakik mert csak mi simogatjuk, foglalkozunk vele.
Ma nagyon rossz hangulata volt, nyomott, bágyadt, gyenge, laposakat pislog, egyértelműen valami baja van, hiszen egyébként mindig nagyon pörgős és vidám.
Az orra nedves volt, a füle nem meleg viszont a hasa, teste eléggé. Étvágya van.
Vajon mi baja lehet? És mit adhatnék neki?
Arra is gondoltam, hogy talán férges, mert néha mintha meg akarná vakarni a feneke felém úgy oda-oda kap...nem lenne csoda hiszen biztosan sosem volt féregtelnítve, olyan 6 hónapos egyébként. Ha féreghajtót adok neki azzal jót teszek, nem árt neki ha amúgy beteg? Vagy nem kéne? Mit tehetnék érte, ha az orvoshoz nincs lehetőségem elvinni?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Külföldön élek, sajnos itt nagyon rossz az állatok helyzete, állatvédők és tárasi nem opció. :( Ahogy itt sajnos állatorvos sem jön házhoz....
De mindenképp igyekszem eljuttatni az orvoshoz, csak mi motorral közlekedünk, azon meg nem nagyon tudom szállítani, mert ahhoz nagy.
De igyekszem módot találni rá, hogy láthassa egy orvos mielőbb.
Féreghajtót mindenképp veszek, van egy másik kutyus is ugyanígy, 2 hónapos kb, neki is mindenképp be fogom adni, mielőtt baj lesz.
Sajnos kétlem,hogy be vannak oltva,így meg bármi bajuk is lehet.
Féreghajtó jó megoldás mindenképpen.
Arra nincs lehetőségetek,hogy mindkét kutyust teljesen magatokhoz vegyétek?
Rendes kaja,orvosi ellátás kijárna nekik szerintem :/
De azért rendes vagy,hogy próbálsz segíteni :)
Szuka a kutyus.
Sajnos nem tudom őket magamhoz venni. A saját kutyám mellé már egyet magamhoz vettem tőlük, mert egy méteres pórázon tartották a napon, víz nélkül, soványan...
De egy kutya eltűnik, elpusztul, hoznak másikat helyette. Sajnos ebben az országban nagyon rossz az állatok, kutyák helyzete, tele van velük az utca, sok ember nem foglalkozik velük, csak riasztó rendszernek vannak, a fajtiszták meg arra, hogy az ismerősöknek menőzzenek vele.
Minimum 5o hasonló sorsú kutyát szeretnék most magamhoz venni és elvinni orvoshoz, ha most csak így körbejárnék a környéken...
Itt most reggel van, nem lett jobban azóta, am igyekszem orvoshoz jutattni, vagy legalább orvos tanácsára beszereni neki valami lázcsillapító gyógyszert, féreghajtót.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!