Pécsett keresek csivavát?
Fajtatiszta csivavát ingyen biztos, hogy nem kapsz sehol.
Amúgy valamennyit menhelyen, fajtamentésnél is kell fizetni a kutyáért, persze nem annyit, mint egy fajtatiszta tenyésztőtől vettért.
Sajnos van:( de szerintem 1 szinttel jobb (mondjuk én nem vennék így sem kutyát) mint az a szaporító aki a pénzt látja a kutyákban, ha ingyen adja valószínű besikeredett alom v ilyesmi....
De ha már úgyse akartok érte fizetni nézzetek szét először a menhelyen nagyon sok kisméretű csivavához hasonló kutyát lehet találni:)
A kutyát megvenni a legolcsóbb, ha erre se telik, akkor miből szeretnétek eltartani?
Ha kifogtok egy beteg kutyát (allergia, epilepszia, légcsőszűkület, térdbajok, stb) miből szeretnétek kifizetni az akár havi 20-40 ezer forintos állatorvosi költségeket? Csak mert általában az ilyen kutyáktól szabadulnának az emberek ingyen, hogy másnak a nyakába varrják ezeket a költségeket.
figyelj nem flegmázni akarnak itt sokan, csak egyszerűen szörnyű ami ma megy az országban:(
nézd meg a képeket és olvasd el a cikket. Sokan harcolunk a szaporítás ellen. Az igaz, hogy sokak inkább neked esnek, minthogy elmagyarázzák a dolgokat, mert őszintén aki nem jártas az állatvédelemben nem feltétlen tudja ezeket a dolgokat. Én is akkor találkoztam vele (1-2 éve) amikor elkezdtem menhelyekre kijárni. (mondjuk ettől függetlenül kutyát eddig csak tenyésztőtől vettünk)
Igazából sokan arra akarnak kilyukadni, hogy:
1. ne támogass szaporítót, mert ez így ördögi kör, ha van kereset mindig esz kínálat.
2. Inkább adj ki többet egy szűrt pártól született kiskutyára, és a későbbiekben csak oltásra járj vele. Ha szaporítótól veszed nagy rá az esély, hogy beteges lesz, korán elmegy, gondolom ezt nem szeretnéd, ráadásul az állatorvosok nem mondanám, hogy olcsón dolgoznak.
3. Ha nem szeretnél sok pénzt kiadni inkább menj el néhány menhelyre és nézz szét az ott lévő kutyák között:)
Remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!