Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viselkedik így a 8...

Miért viselkedik így a 8 hetes kan farkaskutyám?

Figyelt kérdés
Tegnap előtt kapott védőoltást,előtte nagyon jól elvoltunk.Játszottunk,sétáltunk,rengetegszer aludt az ölemben,mindig odamászott hozzám,stb. De miota megkapta a védőoltást teljesen megváltozott.Ha megakarom simogatni egybol támad.Harap,morog,mindenki után futkos és harapja megfele a labat.Miért viselkedik így?Mit tudnék tenni hogy hagyja abba?

2016. ápr. 24. 11:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rossz élmény volt az oltás... Próbáld meg pl etetés közben simogatni, hogy az emberi érintést újra valami pozitívhoz udja kötni.
2016. ápr. 24. 11:26
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

8 hetes, de már most érzi, hogy ő a főnök, mert nem tudod kezelni ezért azt csinál amit akar. Azért viselkedik így, mert megteheti.

Miért kell neked pont farkaskutya ha nem értesz a kutyaneveléshez?

2016. ápr. 24. 11:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Pontosan miota van veletek? Mert altalaban 8-12 hetesen szoktak egyaltalan oddadni addig a tenyesztonel kene legyen, mert szocializalodik a testvereivel, tanitja az anyja stb.(gondolom szaporito) A vedooltasnak szerintem ehhez semmi koze, hacsak az oltas utan a termeszetestol elteroen nem keztel el viselkedni (tul vedelmezo lettel vele es elkezdted nagyon sajnalni), mert lehet elkezdted neki atadni a stafetabotot es kijelolod fonoknek tudtodon kivul.

Kovetkezetesseg, szabalyok felallitasa, a harapdalast morgast meg ne hagyd legyen egy hatarozott tilto szavad es mindig jelezd fele KOVETKEZETESEN ha valamit nem. A kutyanal nem mukodik az "egyszer igen egyszer nem" ha valamit nem tehet akkor sosem teheti (max engedelyre).

Mindenek elott mar most javaslom, hogy kezdj el keresni kutyaovit iskolat ahol szakemberek ellenorzott korulmenyek kozott tudnak neked segiteni.

2016. ápr. 24. 11:37
 4/10 A kérdező kommentje:
kettes, már két kölyök kutyát felneveltem, egy pittbuld, és egy szinten kan farkaskutyát.Eddig egy sem viselkedett igy.Ha valaszolni akarsz egy kerdesre mindenképp,akkor kerlek CSAK a kerdesre valaszolj,es ne kezdj el itélkezni ha az semmit nemtudsz.Koszonom.Harmadik: igen,lehet igazad van.Aznap sokkal engedekenyebb voltam vele, lehet emiatt van.Mostmar hatarozottabb leszek vele szemben,sokkal.De belazasodott akkor este mikor megkapta az oltast, es eleg felenk lett, ezért voltam vele engedékenyebb.De koszonom a tanacsot,megfogadom :)
2016. ápr. 24. 11:46
 5/10 anonim válasza:
0%
Az én kutyámmal is ez van csak ő 5 éves és ő is németjuhász..idegrendszer problémája van...az állatorvos nem tud rajta segíteni..az én kutyám már vagy 1 éve ilyen...van h véresre harapja a lábát...nem tudunk ellene mit tenni..egyszer majdnem megharapta anyukám lábát mert a macskák tányérjából evett és anya csak odaállt h ne egye ki azt ami nem az övé és rá mordult..nemrég belefeküdt az ölembe..mielőtt ilyen baja lett mindig ott feküdt..csak simogattam a fejét..de elkezdett morogni és ráharapott a lábára...lehet h örökölte ezt..nem tudni..
2016. ápr. 24. 12:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem,koszi a valaszt :)
2016. ápr. 24. 12:22
 7/10 anonim válasza:
0%
ha a ti kutyátoknak is ez a baja..sajnos nem tudtok vele mit kezdeni..v elfogadjátok így vagy elaltatjátok
2016. ápr. 24. 12:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Nagyon nem mindegy, hogyan adta be az orvos az oltást. Érzékenyebb a kiskutya, így a hozzáérést összekötötte a fájdalommal, még, ha az kicsi volt is. Ezért nem tűri a simogatásodat. Gyakorold vele, hogy időnként csak lassan végig simítasz a hátán. A mások kergetése pedig már zsákmányos játék. Le kell szoktatni róla tiltással.
2016. ápr. 24. 12:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Mikor jon oda harapni akkor megfordulok,ráorditok,hogy nem szabad, es mutatok a mutato ujjammal rafele. Ma is ezt tettem, es allt, nezett, aztan elkezdett ram ugatni..
2016. ápr. 25. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Miért ordibálsz vele? Nem a hangerőn múlik az, hogy kifejezd a rosszallásodat.
2016. ápr. 25. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!