Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy menhely milyen jogon...

Egy menhely milyen jogon altathat?

Figyelt kérdés

Nem egy és nem két olyan menhelyet ismerek, amelyikről tudom hogy titokban altat kutyákat a helyhiány miatt, mint egy gyepmesteri telep. De pedig elvileg ha nem beteg a kutya stb akkor tilos. Pont azért menhely és nem gyepmesteri telep.

Még is mi jogon döntik el egy kutyáról hogy eljött a halálának az ideje?

Ebben az országban mindent szabad mindenkinek, csak az ártatlanok indulnak hátránnyal? És hogy lehet hogy ezek után jogosultak az 1%ra?

2016. ápr. 20. 11:47
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Oké, és hova tegyék a kutyákat, ha 300%-on vannak telítve?
2016. ápr. 20. 11:48
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Micsoda köcsögök, ahelyett, hogy hagynák, hogy a gazdák altassák el százszámra a kutyákat, ők elaltattatják a tizedét (az esélyteleneket), a többit meg új gazdához juttatják. Hát fuj.
2016. ápr. 20. 13:02
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
befogadod te helyettük azokat, akiket senki soha nem fog elvinni, önhibájukon kívül (mert sajnos van ilyen és nem is csak egy), ellátod őket életük végéig, hogy a menhelyekre juthassanak helyettük mások gyepiről, akiknek van esélye, de nem a gyepin, mert ha ott marad altatás a vége? mert ha igen, majd akkor ítélkezz. addig szerintem maradj csöndben, ők legalább tesznek valamit, nem csak otthonról puffognak.
2016. ápr. 20. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván arra vonatkozik a kérdés,hogy ezek a menhelyek nagy mellénnyel hirdetik(főleg 1% idején),hogy náluk nincs helyhiány miatti altatás,aztán titokban mégis.

Milyen alapon lehet eldönteni,melyik kutya esélytelen?Nem egy szervezetnél önkénteskéntem már.Nemegyszer úgy jöttek kutya után érdeklődni,hogy a legesélytelenebbet szeretnék elvinni.

Volt olyan,hogy konkrétan a legcsúnyább vagy legrégebben bent lévőt keresték.

2016. ápr. 20. 15:25
 5/9 A kérdező kommentje:

5 befogadott kutyám van és rendszeresen foglalkozok a menhelyen önkéntesként. A befogadott kutyáim esélytelenek voltak, pl a háromlábút is altatás elől mentettem a menhelyről, ott nem ért senkinek semmit, itthon pedig megmutatta a személyiségét, és fantasztikus kutya. De van nálam egy roti is, aki őrkutya volt, senki nem akarta hazavinni mert féltek tőle, és érdekes módon még a kutyáimmal is kijön...

Egyébként ha a gyepmester elaltat azért mert helyhiány van, és nincs pénze új kennelsort építeni, teljesen érthető. De én, és rajtam kívül rengeteg ember TÁMOGATJUK a menhelyet, a sajá fizetésünkből, plusz az 1%ot is elutaljuk, azért hogy a beteg, sérült és idős kutyák is kapjanak lehetőséget az életre. És igen, van aki úgy visz ki kutyát,hogy az utolsó hónapjait szeretné megszépíteni egy kutyának. Emellett persze megy a nyafogás, de véletlenül a felajánlott kaják, pórázok stb egy része még is a dolgozókhoz kerül. Nem a kutyákhoz..

Azért van menhely, hogy azokat a kutyákat fedett hellyel és élelemmel lássa el, akkor is ha már gazdihoz nem kerülnek. Ezeknek a menhelyeknek ez a mottója. Megfogják az embereket, a pénz egy részét véletlen zsebbe rakják, plusz elaltatják azokat, akikből nekik ennivaló kerül a saját és kutyáik tányérjára.

Ez az, ami engem és sok embert idegesít. Egyébként egyszer sem vettek át máshonnan kutyát, sőt volt olyan, több panaszlevél is beérkezett, hogy utaltak balesetes kutyának, benzinköltségre (mert arra hivatkozott a menhely, hogy a benzinköltség miatt nem veszik át a kutyát, de hely az lenne), aztán szépen lenyúlták a pénzt, gondolom azt is zsebbe, utána meg fel sem vették a telefont stb...velem is és sok ismerősömmel megtörtént.

Csak úgy lenne igazságos, hogyha az embereknek nem kamuznának, hanem leírnák, hogy ők Istent játszanak és szortírozzá a kutyákat...

Amúgy a problémások nagy része kis foglalkozás mellett, menhelyen kívül nem mutatja a problémás viselkedést de ezeknek a menhelyvezetőknek nyűg az összes kutya...

2016. ápr. 20. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:
56%

Vannak menhelyek így működnek ahogy írod és a támogatást zsebre teszik.

Viszont nagyon sokan rendesen,minden erejükkel segítenek szerencsétleneknek.

Amúgy én azt is megértem,hogy egy idős beteg kutyát netán elaltatnak.

Bele gondolsz egy 10+ os gyógyszeres kezelésekre szoruló kutya nem sok mindenkinek kell :( Ellenben megy a pénz a kezelésekre,speckó drága kajára. Idő közben behoznak 5-6 kölyök kutyát. Nyilván döntenek olyan mellett,hogy a kölykökön segítenek akiknek van esélyük gazdisodni. Idős kutyusnak,meg meg vannak számlálva a napjai úgy is.

Vhol érthető ha altatnak.Hiszen menhelyek sem tudnak végtelenségig kutyát befogadni. Egyre több szervezetnél olvastam,hogy nem tudnak több kutyát fogadni,így senki ne hívja őket akármennyire fájó.Mivel nem altatnak fullon fullon vannak.

Na meg pl egy kennelbe sem lehet 10-20 kutyát bezsúfolni.

Ismerős mondta aki szintén önkénteskedett,hogy volt mikor a kutyák a kennelben egymásnak mentek vmi miatt,egyik a sérülések miatt altatni kellett. Így erősen úgy kell össze rakni a kutyákat,hogy azok kijöjjenek.Hiszen egy kennelben 1 kutya nem mehet,mert akkor horribilis számú kennelre lenne szükség.

Sajnos nem egyszerű.

2016. ápr. 20. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez tiszta sor, írtam is, hogy nem a betegekre gondolok. De pl egy olyan kutyát, ami valószínűleg életében nem kapott szeretetet, kis szobacirkáló, agyonelletett kutya, aki - jogosan - fél az emberektől, és odakap illetve nagyon erősen harap..egy ilyet miért kell elaltatni? Mikor lehet hogy egy szeretetteljes közegbeb stresszmentesen kb 2 nap alatt feloldódna annyira, hogy elkezdjen bízni. Ilyenek... de mé a nehezebb fejű kutyákat vagy az idősebb de makk egészséges kutyákat sem lenne szabad... pl volt egy német juhász l, 11éves, és a bizalmába is nehéz volt férkőzni, jött egy pali, nemrég halt meg a kutyája, kivitte, azóta olyan képeket oszt meg, amin tányérból eszik a kutya, az ágyban hempereg stb... és ez az egy esély az, amelyik mindegyiknek jár...járna...
2016. ápr. 20. 21:13
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

most komolyan pár gerinctelen menhely miatt alázod az összeset? mi értelme ilyen kérdést kiírni? az altatás néha szükséges, akármilyen fájdalmas ezt elhinni. van olyan kutya aki tényleg esélytelen. szomorú? igen. nagyon. attól még van ilyen.

mindenki tudja, hogy vannak gerinctelen alakok, róluk kell nyilvánosságra hozni, hirdetni mindnehol, hogy mit csinálnak. de nem a gyakorin kell egy ilyen provokatív és értelmetlen kérdést felvetni.

2016. ápr. 20. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:
53%

NINCS olyan kutya,amelyik esélytelen.Nem lehet tudni,hogy holnap nem őt választja-e valaki.

De az is gusztustalan,hogy állatvédők olyan kutyákat tartanak hetekig életben és tarhálnak rá szép összegeket,akik fél lábbal a sírban vannak már.És nagyon jól tudják,hogy menthetetlen,mégis életben tartják.De meghatja a népet a beteg,sérült kutya látványa és adakoznak.Aztán jön a poszt pár nap múlva,hogy a kutya el lett altatva vagy meghalt magától.

2016. ápr. 21. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!