Lehet valami bajom, ha nem mosok minden kutyázás után kezet?

Pontosan ahogy írtad, még is csak állat.
a veszélyes hogy a kutya lehet férges (még akkor is ha rendszeres féregtelenítés) és a férgek a végbélnyílás körül teszik le a petéket, amit a kutya a nyelvével tisztít, amit a bundájára ken egy mozdulattal. te megsimogatod és már nyúlsz is a szemedhez és viszed be a petéket a szemedbe ami vakságot is okozhat.
aztán mikor kiviszed sétálni, bele hempereg a fübe és kitudja miket szed össze a bundájával.

Lehet is meg nem is, elméletben elkaphatsz valamit, de gondolj vissza a gyerekkorodra. Egész nap az udvaron játszottál a homokban, mindent megfogtál, esetleg meg is csócsáltál, mindenbe belenyúltál, és tuti, hogy nem rohantál minden mozdulat után kezet mosni. Az egészséges szervezet le tudja győzni a hétköznapi baktériumokat, akkor van gond, ha valakinek le van gyengülve a szervezete. Akkor lehet veszélyes.
Egyébként friss macskásként én is állandóan kezet mostam, de rájöttem, hogy ez kivitelezhetetlen, hisz nem fogok kirohangálni a fürdőbe minden egyes macskasimizés után...
Persze ennek feltétele, hogy az állatka egészséges és beoltott legyen, na és hogy azért ne mondjuk főzőcskézés közben simogassuk.

Szobakutyqa vagy kintikutya ugyanugy lehetnek benne bacig és bélférgek.Egyszer a kutyám bélférges volt apám összevissza dögönyözte nem mosott kezet és ugy támadta le a hűtőt.Később megis járta.Elkapta a kutyától a gilisztákat.
Mégha nemis mosol kezet minden simogatás után legalább evés előtt mossál kezet

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!