Tragédia, hogy ennyire korrupt Magyarországon a kutyakiállítás, mindenféle szedett vedett kutyák nyernek utána csodállkoznak hogy nem jo a magyar állomány, de nem?
Szerencsére egyre több fajtánál igyekszenek a rá jellemző munkát, adottságot kihasználni.
Csak itt jön a kunkor... Az elvárt, mai ,divatos küllem nem biztos, hogy célszerű, amikor dolgozik a kutya. de a nagyobb baj az, hogy szelektálódnak a tenyésztők is, hiszen van, amelyik egyáltalán nem foglalkozik a munkakészséggel, a másik meg a küllemet teszi hátrébb.
Egyszer talán eljön az az idő, külön lesz a show és a munka bírálva.
Én már nem is nevezem magyar bíróhoz a kutyáim, mert mindegyik bírónál előre lehet tudni, hogy ki fog nyerni. Természetesen nem az a baj, hogy más típusokat preferálnak, hanem tenyésztőt/tulajdonost nézik.
Előző: egy kiállításon nem tudnák lemérni ezt a három dolgot, a kiállítás a kutya külleméről szól, a terelőverseny meg a munkakészségéről. Én is fontosnak tartom a fajta ösztöneit megőrizni.
Nem csak magyar bírónál van így.
Ha jön egy román bíró, rohannak a románok és nyereti őket.
A lengyel bírók után is jön a sleppje.
Ha meg van külföldi, a magyar bírók azt nyeretik, hogy lássák ő milyen jó bíró és hívják máskor hozzájuk. De ha mi megyünk külföldre, akkor azért nem nyerhetünk, mert ott vannak a haverok.
Olyat is láttam már, hogy a magyar bíró beállt a ring mellé és mutogatta a külföldinek, kit kell nyeretnie.
Szerintem is igazad van!
Én is tapasztaltam ezt már egy pár kiállításon. Gyönyörű kutyákat "kiszavaztak", a csúnyábbakat, meg kihirdették elsőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!