Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tragédia, hogy ennyire korrupt...

Tragédia, hogy ennyire korrupt Magyarországon a kutyakiállítás, mindenféle szedett vedett kutyák nyernek utána csodállkoznak hogy nem jo a magyar állomány, de nem?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 18:21
1 2
 11/17 Akiteki ***** válasza:
Ha meg baromi randa, akkor azt mondják rá, hogy munka vonalú. :))))
2010. ápr. 6. 19:53
 12/17 anonim ***** válasza:
51%

Szerencsére egyre több fajtánál igyekszenek a rá jellemző munkát, adottságot kihasználni.

Csak itt jön a kunkor... Az elvárt, mai ,divatos küllem nem biztos, hogy célszerű, amikor dolgozik a kutya. de a nagyobb baj az, hogy szelektálódnak a tenyésztők is, hiszen van, amelyik egyáltalán nem foglalkozik a munkakészséggel, a másik meg a küllemet teszi hátrébb.

Egyszer talán eljön az az idő, külön lesz a show és a munka bírálva.

2010. ápr. 6. 20:21
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont az lenne a jó, hogy alapvetően munkára tenyésztett fajtánál ne külön bírálják, hanem a címek kiadásánál egyaránt vegyék figyelembe a típusos küllemet, a munkakészséget és a vézent is. Nem helyes az az irány, hogy külön vonalak jönnek létre, annak idején, mikor adott fajta létrejött egyazon célra tenyésztették ki, nem volt külön munka vonal és kiállítási dísz! A cél az eredeti értékek megőrzése kéne legyen, az eredeti küllemet megőrizve, a tenyésztés célja pedig a minőség javítása és nem pedig a fajták ízlés szerinti átformálása.
2010. ápr. 6. 21:38
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem is nevezem magyar bíróhoz a kutyáim, mert mindegyik bírónál előre lehet tudni, hogy ki fog nyerni. Természetesen nem az a baj, hogy más típusokat preferálnak, hanem tenyésztőt/tulajdonost nézik.

Előző: egy kiállításon nem tudnák lemérni ezt a három dolgot, a kiállítás a kutya külleméről szól, a terelőverseny meg a munkakészségéről. Én is fontosnak tartom a fajta ösztöneit megőrizni.

2010. ápr. 6. 22:30
 15/17 Akiteki ***** válasza:

Nem csak magyar bírónál van így.

Ha jön egy román bíró, rohannak a románok és nyereti őket.

A lengyel bírók után is jön a sleppje.

Ha meg van külföldi, a magyar bírók azt nyeretik, hogy lássák ő milyen jó bíró és hívják máskor hozzájuk. De ha mi megyünk külföldre, akkor azért nem nyerhetünk, mert ott vannak a haverok.

Olyat is láttam már, hogy a magyar bíró beállt a ring mellé és mutogatta a külföldinek, kit kell nyeretnie.

2010. ápr. 6. 22:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát igen-igen szégyen hogy a bírót ha megkéri egy "nagykutya" hogy ezt meg ezt a kutyát hozza ki HFGY-nek akkor kihozza mert azt mondták neki, és nem érdekel senkit hogy 100 ember előtt támadt rá a kutya a bíróra.De ha meg nincs ott ismerős akkor meg szinte lábbal rúgja a ringből a harapós kutyát. :S:S:S
2010. aug. 2. 14:01
 17/17 Detti19 válasza:

Szerintem is igazad van!

Én is tapasztaltam ezt már egy pár kiállításon. Gyönyörű kutyákat "kiszavaztak", a csúnyábbakat, meg kihirdették elsőnek.

2010. okt. 3. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!