A kutyám folyton húz sétáltatás közben. Mit tegyek?
Ugyanez VOLT az én kutyusommal a gond. Amúgy poén mert nekem is 3 éves es a térde míg er xd.
Most leintettek a sznobok akiknek arra van idejük es pénzük h kutyasuliba járjanak.
Tehát: ha elkezd húzni rántsd vissza, es mond a nevet+lassan. Pl.: Morzsi lassan! Es ha megint húz rántsd vissza es mond neki megint. Megfogja tanulni. Az enyém is megtanulta. De azert ne repüljön egy métert, de azert értése is h mit akarsz. Menni fog, hajra!
Majd írj, hogy hogy megy!
Sznobok?
Egy városban élő kutyának(is) az a minimum, hogy tud viselkedni. Nem cirkuszi mutatvány, de alap engedelmesség nem árt. Aki szerint ez sznobizmus, az vegyen legót, vagy plüsskutyát.
A sznobot szerintem arra értette az első, hogy sokan minden ok nélkül suliba "járatják" a kutyájukat, holott egy kis józan paraszti ésszel meg lehetne otthon is oldani a dolgot, pl. a normális séta tanítását. Nekem is van ismerősöm, akinek a kutyája már nem is tudom hány tanfolyamot kijárt, meg foglalkozásokra jár, a játékot viszont még mindig nem tudják elvenni tőle a balfék gazdik :D
VÁLASZ: Amint feszül a póráz, megállsz mint egy kőszikla. Amint lazít rajta a kutya (direkt v. véletlenül az mindegy), rögtön mentek tovább. Lehet, hogy egy perc alatt 20x kell megállnotok, de elég hamar le fog esni a kutyának, hogy feszes pórázzal NEM JUT SEHOVA.
És soha nem engeded húzni, akkor se, ha nincs aznap kedved gyakorolni, mert ha hébe-hóba megengeded neki, akkor persze, hogy vontatni fog.
Sima nyakörv, sima szövet póráz, sok türelem és rendszeres séták. Ez kell.
Persze ez elég kellemetlen helyzet, de van megoldás rá.
Ha tudja a parancsszavakat (ül, marad,fekszik) könnyebb lesz a megoldás, de ha nem tanítsd meg neki.
Tehát az ajtón amikor ki léptek akkor a kutyát le ülteted. Elsőnek te mész ki az ajtón, nem pedig a kutya. Amikor ki léptél , vársz egy kicsi időt (2) percet hogy meg nyugodjon. Aztán ki hívod melléd. Amikor melléd megy le ülteted. Meg húzod a pórázt és azt mondod hogy "MARAD" .lassan el indulsz, amikor akar húzni akkor megint meg húzod a pórázat és azt mondod hogy "NEM". A kutya fölötted uraklodik. Ilyen helyzetben a szorító nyakörvöt ajánlom. Sok sikert.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!