Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlanátok?

Milyen kutyát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 12 éves lányomnak szeretnék kutyát ajándékozni, fajtisztát. Első kutyánk lesz, Eddig macskánk volt. Mivel még iskolába jár, mi meg dolgozunk a férjemmel, ezért maximum 3-4 órát tudunk a kutyussal foglalkozni. Nem szeretnénk nagytestűt, de nem is csivava méretűt. Szóval kb. puli nagyságút szeretnénk. Elég nagy kertünk van, de miven veteményes is megtalálható, be lenne zárva, Kb. 5 négyzetméteres helyre. Persze nem mindig. Ja, és mellesleg okos kutyulit szeretnénk. Remélem tudtok segíteni! Válaszokat előre is köszönöm!

2016. ápr. 14. 14:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%

"1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről

A kedvtelésből tartott állatok tartására és az állatokkal való bánásmódra vonatkozó rendelkezések

14. §

(5) Tilos

a) kistestű ebet 10 m2-nél, közepes testű ebet 15 m2-nél, nagytestű ebet 20 m2-nél kisebb területen tartósan"

2016. ápr. 14. 18:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Az előzőek NAGYON jól összefoglalták, hogy mi is a helyzet.

Én még kiegészíteném egy kérdéssel. A lányod mennyire szeretné ezt a kutyát? Mármint értem én, hogy tök jó lenne egy szőrös kisbarát (én nem tudnám elképzelni at életemet kutya nélkül 1éves korom óta vannak mellettem, most vagyok 21 és most lesz egy tényleges saját kutyám, mert az eddigiek bár én foglalkoztam velük nagyrészt, de tulajdonképpen apukámat fogadták el mint falkavezér. Az kis németjuhásszal kutyasuli+kutyaovi az alap+ amelyik sport megtetszik)

Ajánlanám, hogy első körbe, mivel feltételezem nem volt kutya a háznál mióta megszületett a lányod, vegyél neki egy tengerimalacot vagy hörcsögöt, ők sokkal rövidebb ideig élnek, mint a kutyák, de ugyanúgy gondoskodni kell róluk, ill. felelőssséget vállalni. Ha rá tudja szánni az idejét és energiáját akkor utána lehet kutyája.

Ha nem szeretnétek beengedni a házba a kutyát, akkor

1. mindenképp a veteményest kerítsétek el (nálunk is így van megoldva)

2. olyan fajtát keressetek, amik bírják a hideget, + mindenképp jól megcsinált hőszigetelt kutyaházat keressetek neki

3. ha már kutya akkor ne csak a lányodé legyen. Mivel jó esetben nem kerti dísznek, hanem családtagnak veszitek, mindenkinekki kell vennie a részét a feladatokból, különben nem lesz boldog életetek együtt..

2016. ápr. 14. 18:31
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok gátlásos kommentet, és átgondoltuk a férjemmel. A veteményest fogjuk elkeríteni. És az "okos kutyát" úgy értettem, hogy könnyen tanul! A kutya az egész családé lenne, csak a lányom szülinapjakor kerül a családhoz. Amúgy meg 50 négyzetmétert akartam írni, nem értem miért nem javítottam ki, de az sokkal jobb ötlet hogy nem őt kerítjük el.
2016. ápr. 15. 06:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Gátlásos? Oké :)

Egyébként mi nem tudhattuk, hogy félreírtad az 5 négyzetmétert!

Így már jobb! De azért kezdetben aludjon bent! ☺🌸

2016. ápr. 15. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!