A kutyám jobban tiszteli a testvéremet mint engem? (többi lent)
mert testvéredben látja az alfa hímet. A falkában ő magasabb szinten van mint te a kutya szemében.
Cesar Millan -nak vannak jó könyvei a témában. Bár nem tudom magyarul megjelentek e. Viszont pdf ben fent vannak itt ott. Van pár videó is róla youtube on ,talán még magyarul is, ott ad tippeket arra,hogy miként lehet megoldani a dolgot. Írtad, hogy te mindent megadnál a kutyáért, testvéred meg le se szarja mégis őt szereti. Biztos lány a kutya :) A nők már csak ilyenek.
Par hettel ezelott volt nekem is pont egy hasonlo kerdesem (ott asszony volt az aki hasonlo cipben jart mi te es valamiert en lettem az "alfa", pedig en is csak leszartam), ott egy Akumi nevu felhasznalo vilagositott fel a kovetkezokrol es ugy velem van is benne racio:
"Marha egyszerű: a beleszarás a falkavezér joga. Te nagyjából beleszarsz a kutyába, nyilván akkor te vagy a főnök, neked fog puncsolni az állat. A semmit nem csinálás sokszor a legjobb taktika :)
Párod ellenben gondolom nagy teper azért, hogy a kutya ragaszkodjon hozzá, de sajnos ezzel pont hogy alárendelt pozícióba helyezi magát. A főnök ugyanis nem teper. A főnök elvár. Tepernie az alárendelteknek kell, hogy bejöjjenek a vezetőnél. Amint elkezdi ezt a hangulatot felvenni, és nem csimpaszkodik rá érzelmileg a kutya visszajelzéseire, nem lesz gond."
Nalunk persze semmi nem valtozott, de talan ezek ismereteben te tudsz valtoztatni.
Nem elég rászólni. Ne tűrd el, hogy harapjon.
Azért tiszteli a testvéredet, mert ő "megsapkázza". Helyesen teszi. Úgy kell a kutyára rászólni, hogy értsen is belőle, abbahagyja a tiltott tevékenységet!
Legyél vele határozottabb, erélyesebb.
Köszi a válaszokat.
Azóta már rendeződtek a problémák. Ám most a kutyám teljesen odavan értem.Ha pl. sétálunk és én be kell menjek a boltba pl. és megfogja a tesóm a pórázt a kutya mindig sír utánnam és be akar velem jönni az üzletbe...ez normlis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!