Milyen kutyafajta illik hozzám?
Szerintem próbált a bichon bolognese kiskutyát. Nem is drága
20.000-40.000 Ft körül bizos találsz. A szőrőt heti 2x ki kell kefélni, de nem nagyon hullik és nincs szaga. Nyugodtan tarthatod kint, de télen mindenképp vidd be a házba. Én még a beagle kutyafajtát tudom ajánlani.
Utolsó, amit írsz, hülyeség. Egy fajtatiszta kiskutya ára tenyésztőtől, törzskönyvvel 100ezer forint felett kezdődik. 20-40 forintért a jófogáson találsz kiskutyát, de az nem fajtatiszta, legfeljebb egy fajtajellegű keverék. Nem mellesleg a hozzá nem értő szaporítókat támogatod vele, akik agyba főbe minden előzetes orvosi vizsgálat nélkül elletik a kutyájukat, ezért sokszor beteges a tőlük származó kutya, arról nem beszélve, hogy sokszor meg sem közelíti a megjelenése azé a fajtáét, aminek kiadta.
Tehát fajtatiszta kiskutyát csak tenyésztőtől, kennelből, törzskönyvvel, szerződéssel szabad venni! Ha nincs erre pénz, akkor menhely vagy fajtamentés.
Kerdezo,teljesen egyetertek veled. Nagy marhasag ezz a tenyeszto vs szaporito dolog ezt szerintem a "tenyesztok" probaljak megetetni mindenkivel,hogy jo dragan el tudjanak adni kutyakat hulye hiszekeny emberekkel.
Ha hazi kedvencnek,tarsnak,kutyanak szeretned mindegy honnan veszed,nem kiallitasi eszkozt akarsz.
Szerintem is a bolognese megfelelne neked.
Nem volt még yorkim. Nekem nagyon szimpatikusak. Annyi, hogy ők szobakutyák, tehát ha azt választod akkor nagyobb részt bent kell tartanod.
Én a basett haundot ajánlanám vagy esetleg a bulldogokat. Elvileg lusta kutyák. Illetve egyik ismerősömnek volt palota pincsije, az még a sétát se igényelte. Leült a járda közepén és nem ment tovább, úgy kellett kézben haza vinni.
Kedves 5-os: Bizonyosan a tenyesztok akarjak lenyomni a torkodon azt az ostobasagot, hogy a kutyad szurve van, beoltva normalis korulmenyek kozott felnevelve, rendesen taplalva, hogy mikor te elviszed orulhess a kiskutyadnak hosszu idon keresztul nem pedig 2 evesen szenved a diszplaziatol szerencsetlen. Nem csak kiallitasi kutyakat tenyesztenek es oszinte leszek eszem megall, hogy valaki arra biztat egy masik embert, hogy tamogassa a szaporitokat. En azert vettem tenyesztotol, mert szeretnem ha a kiskutyam minden szenvedes nelkul elne le azt amit az isten adott neki, erre a legnagyobb eselyem az, ha biztos forrasbol szerzem be a fiatal kutyat. Azt hiszed egy szures olyan olcso? Csak amig eleri a 8-12 hetes kort rakoltenek kozel 100k HuFot, es akkor a belefeccolt idorol meg nem is beszeltem (kezdhez szoktatas, szocializalas stb). Termeszetesen lehet szerencsed, de en egy elet eseteben inkabb nem epitenek erre.
Nem allitom, hogy minden szaporito kulonos kegyetlenseggel tartja a kutyait, de kerdem en egy 5500 forintos torzskonyv hol van ahhoz a kiadashoz kepest ami egy kutya felnevelesevel jar. Ha viszont nem szamit a fajta akkor tulajdonkeppen miert fizetnel barmennyit is, hisz a menhelyen tied egy 5-10 ezert forintos osszegert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!