Létezik olyan, hogy genetikailag dagi egy kutya?
Két kutyám van, egy 12 éves tibeti spániel, meg egy 2 éves jack russel és fox terrier keverék. Mindkettő ivartalanított kan.
Gyakorlatilag ugyan azon az étrenden vannak, (nyersetetés féleség). A spáni világ életében kis vékonyka volt a maga 7 kilójával.
A jackie keverék pedig már baba korában is husibb volt a többi tesójához képest.
Rendszeres mozgatom mind a kettőt, a jackievel futni is szoktunk, heti 4 alkalommal kint van velem a munkahelyemen egy lovardában, ahol kb egész nap a kecskéket tereli.
Mégis olyan kis masszív kutya...10 kiló.
A száraztápot elraktuk előle mert eddig kint volt bár hetekig ott ült a kb egy bögrényi táp. A másik blöki soha életében nem szerette a száraz tápot, a jackie miatt vettük.
Nasi napközben nincs, max répa, mert azt imádja.
Orvoshoz is elvittem, hogy nehogy pajzsmirigyes legyen, kisebb aranyrögökért cserébe megállapították, hogy semmi baja.
Kaja terén az a legviccesebb, hogy nem is mindig eszi meg teljes adagját, felét, negyedét ott hagyja. Ilyenkor hagyom, hogy a másik megegye az ő maradékát. De van, hogy a spáninak sem kell, változó. Ő még diétás napot is szokott tartani.
A kajájukat úgy kell elképzelni per fő, hogy két csirekfej, két láb, 3-4-5 nyak, attól függ mekkora a nyak. Vagy ugyan ez a felállás csak nyak helyett egy fél-fél farhát.
Vagy néha vad nyesedék... Az adagot nem tudom grammra pontosan, az évek alatt a spánival ránézésre kigyakorlatoztuk a megfelelő adagot.
Vagy ha hal van, akkor fejenként 3-4-5 fejet esznek abból...ezt szeretik, a többi részével csak szórakoznak.
Ha olyan a husi, akkor főve kapják rizzsel. A spáni egyáltalán nem eszik zöldséget, a jackie pedig bármilyen zöldséget megeszik bármilyen állapotában.
Hízni nem hízik, de fogyni sem fogy. Már 8 hónapja beállt a 10 kilóra, és azt tartja.
Ennél többet nem tudom mozgatni, és az adagját sem tudom csökkenteni, mert akkor az már kimerítené az állatkínzás fogalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!