Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek milyen kutyám...

Szerintetek milyen kutyám legyen? [tovább:lent]

Figyelt kérdés

Naszóval..egyszer egy ismerősnél láttam egy nagy kutyát. De nagyonmagas.. És..azóta olyatszeretnék. Az a helyzet hogy a fajtáját nemtudom :$

Van egy testvérem.. ő ilyen házörzőt akar (de nemakarok pitbull-t meg terriert meg ilyeneket) Ezért maradtunk a nagy kutyánál, ami kicsit félelmetesebb =) Éspersze aranyos. xD

Szóval.. valami ötlet?

Marmagasság minimum: 70 centi :)

14/L

2010. ápr. 5. 16:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Na ha nem szóltál le akkor beszélgetek veled tovább:)))). Nem feltétlenül igaz hogy a nagykutyától félnek. Mondjuk én egy bernáthegyi vagy egy bernipásztorhoz bemegyek, de mondjuk egy csaucsau-hoz tuti nem. Ha valamely közösség ellen szeretnéd a kutyát akkor bármely jó mert bármelyik kutyától félnek, ha tényleg te eteted meg itatod, akkor egy bernipásztort vegyél, az szerintem elég nagy. És asszem a jelleme se olyan rossz.
2010. ápr. 5. 21:46
 22/30 A kérdező kommentje:

Nahallod ... a berni pásztor az tényleg szép =)

Most azt nehogy beetesdmár h egy csaucsau-hoz jobban nemmész be mint egy bernáthegyihez..xD

Amúgy nemakarom én senki ellen.. csak.. jólesik ha félnektőle. Az ééén kutyámtól (*) Höhö. :)

Amúgy.. ha ilyen nagy kutya kiskorától nálam van és próbálom tanítani meg ilyenek, akkor nagykorára hallgatni fog rám? Vagyis.. legalább eltudom vinni úgy sétálni h nehúzzon a porba maga után? xD Kb.

2010. ápr. 5. 22:01
 23/30 anonim ***** válasza:
Ne aggódj nem fog húzni a porban, lobogni fogsz mit egy zászló:)))))), szánd rá az időt és olvass a csaucsau után főleg a jellemét meg fórumokat, az egy brutálisan domináns kutya. Amúgy ha jól neveled és tanítva van akkor nem fog húzni, de ahhoz tényleg feltétel nélkül hallgatni a kell rád, mert tuti találkozni fogsz más kutyákkal, vagy lesznek ingere ami felkeltik a fegyelmét, és akkor a nem az nem azt neki is tudni kell, ha ez nincs meg akkor ne vidd. Bár ha innen nézzük a stafford is elvontat még jobban, úgyhogy jogos hogy nem akarsz olyant:)
2010. ápr. 5. 22:16
 24/30 A kérdező kommentje:

Az egy kicsit megnyugtató, hogy nemleszek poros xD

De.. akkoris a csaucsau kiharapja a nadrágodat de egy nagy 'mamut' xD kutya meg szétszedi a lábadat..nem?

egy kiskutyát simán felrugsz :) (most nemazért..xD)

Tényled am vannak ilyen kutyaiskolák..azok drágák? xD Vagy nemjóötlet?! :$

Am.. bocsi te hány éves vagy? =) És gondolom fiú ha stafford-od van... de ha lány akk beégtem. xD SRY!

2010. ápr. 5. 22:27
 25/30 anonim ***** válasza:
24 vagyok fiú, és egy ambull+stafford keverékem van, egy csaucsau is megnő szép nagyra, és elég erős az állkapcsa, és hidd el nekem előbb neked megy mint egy bernáthegyi. A kutya iskola teljesen jó ötlet, az hogy drága e az relatív, mindenhol változó. Ha van rá lehetőséged, és anyagilag megoldható akkor érdemes vinni.
2010. ápr. 6. 07:05
 26/30 anonim ***** válasza:

Szia. Első válaszoló vagyok. Szerintem ne vegyél csaucsau-t mert nagyon nehéz vele bánni. Engem egy hónapja egy ilyen kutya harapott meg csak úgy mert az útjában voltam. A gazdája kint hagyta a cukrászda előtt póráz és szájkosár nélkül. Szüleim nem jelentették fel, pedig megérdemelte volna a gazdája. Ugyanis ha közterületen elengeded a kutyád 30ezerre büntetnek, ha 8 napon túli sérülést okoz az még 50ezer... Ez pedig bőven túltett a 8 napon túli sérülésen mert még mindig látszik és még mindig fáj. Ráadásul a gazdája ott hagyott... Azóta is elengedve mászkál a kutya, gazdája meg sehol és több ember panaszkodott már a kutyára hogy kutyákat és embereket sem bír....

Persze nem akarom általánosítani a csaucsau-t de ha nem tudsz vele bánni akkor ez is előfordulhat és képzeld el ha egy kis gyerek ment volna oda hozzá mert sok kisgyerek hajlamos arra, hogy jaj de aranyos megsimogatom. Nem tudom mi lett volna vele... Én hibám is annyi volt hogy túl közel mentem el mellette. Nem is láttam, hogy ott van hirtelen elém ugrott és már harapott is. Utána még támadt csak pofán rúgtam. Felmentem a kórházba, mivel nem voltak meg a kutya papírjai (azt mondta a gazdája hogy pestiek nincs itt papír és elment) kapnom kellett volna csomó szurit, veszettség ellenit is. De mondtam, hogy láttam már ezt a kutyát és nagyjából tudom merre lakik így csak egy tetanuszt kaptam és másnap elő is kerítettem ismerősékkel a kutyát. A szülei laknak itt és még leálltak velem vitatkozni, hogy nekik van igazuk. Mondom persze nem bánt a kutya akkor még is mi harapott meg...

16/l

2010. ápr. 6. 09:55
 27/30 A kérdező kommentje:

Na..hogy a csau csau ilyen, azt nem tudtam. Még nem találkoztam ilyen kutyával és neten is csak ezt olvastam:

"Tulajdonságai: Méltóságteljes, zárkózott, csendes, nyugodt kutya. Egyenes, hűséges, ugyanakkor a túlzott gyöngédséget, becézgetést nem nagyon igényli."

Azért abből nemjött le hogy szétszedi az embereket xD

Amúgysem akartam ilyen fajtát, valahogy nemjön be =D

És kutyaiskola asszem van valahol itt a környéken, lehet elvinném. Csak az árát kéne megtudni..

2010. ápr. 6. 10:22
 28/30 anonim ***** válasza:
Hát kérdezd meg:)
2010. ápr. 6. 11:46
 29/30 anonim ***** válasza:

Te kislány, előbb olvass és tanulj, mielőtt magadhoz veszel egy kutyát. Egy kutya tartása nem abból áll, hogy szőrös plüssmackó, lehessen ölelgetni, meg hogy olyan fajta legyen, ami hallgat rám.

Minden a gazda hozzáértésén és következes nevelésén múlik.

2010. ápr. 6. 12:00
 30/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 'kislány' jelzőt..xD

És am úgygondolom eléggé értek már a kutyákhoz..

Ezelőtt már volt 2 amit szinte teljesen én neveltem.

2010. ápr. 6. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!