Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem tudom kiszokatni a...

Miért nem tudom kiszokatni a teraszra a kiskutyámat?

Figyelt kérdés
Másfél éves kis csivava kutyám van. Télen mikor pisilni kellet neki vagy kakilni mindig kinyitotam az ajtót és kiment a teraszra elvégezte a dolgát...tágas teraszunk van. Meg hoztam fel egy akácfarönköt amihez járt. Mostanában mindig az előszobába vagy a napali fotelját pisili le..már lassan két hónapja nem tudjuk kiszokatni. Mikor bepisil megszidjuk kicsit...elmondjuk,hogy ki kell menni..megmutatjuk ,de semi. Ujra és ujra változás nélkül. Mit lehetne tenni ,hogy a teraszon végeze el a dolgát? Valakinek voltak hasonló problémái? 19f
2016. ápr. 3. 09:51
 1/7 bollocks ***** válasza:
Sétálni vidd, ne a teraszra szoktasd ki.
2016. ápr. 3. 10:12
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem olvass el előbb pár szakirodalmat, mert így csak tönkreteszitek a kutyát...
2016. ápr. 3. 10:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

El kell vinni sétálni.

Nem derült ki számomra,hogy lakásban vagy kertes házban laktok.

De ha lakás akkor napi 3x-4x vidd le sétálni!

Ha pedig kertes akkor is 3x ki kell vinni sétálni,hogy szokja kint kell.

Ha lusták vagyok sétálni akkor pedig nem kutya kellett volna hanem macska.

2016. ápr. 3. 11:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, nem tesz különbséget a terasz és a lakás között. Ha a teraszra lehet, akkor a lakásba is. A kutya nem úgy gondolkodik, mint az ember...

Napi 3-4 séta legalább, arra kell szoktatni, hogy séta közben végezze a dolgát, ne a teraszra.

2016. ápr. 3. 11:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert gondolom neki a terasz a lakás része. Sétáltatni kéne inkább. Egyébként azt hogy kell elképzelni, amikor elnondjátok neki, hogy kint kell pisilni? Mert ő nem kisgyerek, akinek meg tudod magyarázni, hogy "Pistikém, ha pisilni kell, szólj és hozom a bilit".
2016. ápr. 3. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:
A kutyának igénye van a szobatisztaságra, szerintem ti ezt szépen elnyomtátok benne. Mi az akadálya, hogy kivigyétek sétálni, hogy ott végezze el a dolgát?
2016. ápr. 4. 10:22
 7/7 elwera ***** válasza:

Nekünk a csivi keverék kint a füves, földes területekre szeret pisilni, ahol a többi kutya szagát érzi.

Ha nem viszem ki időben, akkor elkezdi kaparni az ajtót ezerrel, így tudja jelezni, hogy ki akar menni.

Nem tanítottam semmire, nem szídtam meg soha ha véletlen bent pisilt, csak hát mindig várja hogy mikor megyünk sétálni és megszokta hogy napi 3x lemegyünk.

Ma reggel mondjuk már kaparta az ajtót. Kicsit bealudtam és ezzel ébresztett.

De lehet, hogyha kiraksz egy pisis felmosórongyot az erkélyre, az is motiválja. Nem tudom, próbáld ki.

Amúgy meg vigyed sétálni, mert szeret kint szaladgálni.

2016. ápr. 4. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!