Mit tegyek, Kidobtak elöttünk egy kiskutyát!? (böv Lent)
Kidobtak egy kis keverék kutyát elöttünk.Én behoznám,de a szüleim azt mondják,hogy úgy sem gondoznám és az is csak rájuk maradna.De apukám akart kiskutyát rottweilert,de ezt nem.Nem szeretném,ha elpusztulna,bőrig van ázva és éhes.!Mit tegyek!Előre is köszi a válaszokat 14L
sossosos
Annyit tegyél meg, hogy kiviszel neki egy kis kaját meg vizet, és ha van, akkor egy kartondobozt is. Ha van fa, vagy valami fedett hely az utcán, akkor oda rakd a karton dobozt, vagy legalább töröld meg jó alaposan szegényt.
Ha ne adj isten van otthon bolhairtó meg féreghajtó, azt is adhatnál neki. Ezzel már nagyon sokat segítesz.
Ha kölyökkutya, és napok óta az utcán van, már nagyon ki lehet száradva.
Részben sajnos igazat kell adnom a szüleidnek, te a magad 14 évével nem vagy alkalmas egy kutya teljes ellátására. A kutya valszeg lány, ez lehet az egyik ok, amiért kidobták. Ivartalanítani kell (ha fiú, akkor sem árt!), az elég drága, különben fiallni fog. Oltások kellenek neki (feltehetőleg az összes, ki tudja, eddig kapott-e egyet is).
Viszont abban igazad van, hogy nem maradhat ott, az állatvédők sem jönnek ki húsvétkor. Holnapig ki kell húzni valahogy, ráadásul első körben az összes állatmenhely vissza fog utasítani (tudom, tapasztaltam már), szval lehet, hogy pár napig még kell valami hely annak a kutyusnak.
Ha holnap be tudod csempészni és elrejteni a szüleid elől, akkor is azonnal kezdj el gazdit keresni neki. Kérdezz körbe a barátaidnál, tedd ki iwiwre, facebookra, zug.hu-ra, stb.(fogalmazz meg vm. különösen szívhezszóló hirdetést, amiben nem felejted el kihangsúlyozni, milyen kicsi a kutya, és hogy később sem nő nagyra).
Kezdj el telefonálni állatmenhelyeknek. Ha elsőre visszautasítanak, hívd másodszorra is őket fél óra után, hátha másik kezelő veszi fel, aki igent mond. Sok helyen azt kérik majd, vidd be személyesen, nem tudom, ez megoldható-e, de ha kicsi a kutya, talán igen.
Arra azért jó lenne vigyázni, hogy ne gyepire add. Ott 14 nap után altatnak, ha zsúfoltság van, és sajnos az van minden menhelyen.
Sok sikert, remélem, meg tudod oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!