Jobban járna a kutya ha elvinné valaki?
Anyukám 2 éve halt meg, 3 kutyája volt.
Az egyik kutyát igazából én kaptam gyerekként, de aztán én eljöttem otthonról tanulni, és csak hétvégén jártam haza, az iskola után pedig már külön laktam.
Anyukámra maradt három kutya, az egyik most 13 éves, a másik 12 éves, és egy 5 éves.
Miután anyukám meghalt, mindhárom kutya hozzám került.
Én szeretem az állatokat, a kutyákat is, de sok ez a három kutya...elvagyok velük, de ők úgymond "gyerekek" tehát gondoskodni kell róluk, nem lehet leszarni őket.
Pedig én néha úgy vagyok vele,hogy mindent leszarok, de a kutyákat mégsem lehet.
Ráadásul az 5 éves elég domináns, ő egyedüli kutyának való.Ha egyedül van vele az ember, akkor nagyon okos,kezelhető, de amint bekerül a képbe más állat, akkor rögtön elkezdi fúrni, minden kutyára féltékeny.Anyukámat árnyékaként követte, nincs olyan kép anyukámról az utóbbi 5 évben, amin ne lenne ott legalább a háttérben a kutya.
A másik kettővel jól elvan, de azért néha összezörrenek, megy a morgás,vicsorgás.A két idős kutya jól el van együtt, ők egymással sosem balhéznak.
Eredetileg azt terveztem,hogy kibírom amíg a két öregebb meghalt (ez ugye 5 éven belül várhatóan mindkettőnél bekövetkezik) és akkor ez a "hülye" megmarad egyedül, és úgy elviselhető.
De anyukámnak van egy barátnője, aki nagyon szereti ezt a kutyát, amíg kölyök volt úgy volt,hogy ő el is viszi, de a lakhatásával voltak gondok, így végül maradt a kutya anyukámnál.De a néni még mindig idejár hozzá, simogatja kerítésen át.Úgy tudom,hogy már rendeződtek a lakásproblémái, és azon töprengtem,hogy megkérdezem, szeretné e elvinni.Igazából nagyon sajnálom a kutyát anyukám miatt is, meg én mint ember csak abban tudok gondolkozni, hogy micsoda csalódás lenne neki,hogy lepasszoltam, és biztos hiányoznánk neki, mert hiába "rossz" kutya, azért biztos kötődik a másik kettőhöz, meg hozzám is.
A valóság meg,hogy 1 hét után el is felejtene, és örülne,hogy a nyugdíjas néni csak vele foglalkozik, mert csak macskái vannak rajta kívül, és azokat meg a kutya is szereti, tehát nem lenne gond.
Szerintem el is vinné, ha odaadnám neki, és egyébként pont ezért nem merem megkérdezni, mert gondolatban jó,hogy elvinnék, egyel kevesebb gond, de az igazság meg,hogy hiányozna nekem.
Másnak talán oda sem adnám, de tudom,hogy ennél a néninél biztos jól érezné magát.
Kérdés, a kutyának mi a jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!