Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért utál a saját kutyám? :' (

Miért utál a saját kutyám? :' (

Figyelt kérdés

Miért csinálja ezt velem? Mindig a legjobban bántam vele, sosem bántottam, mindig rengeteget foglalkoztam vele, a kezemből etettem és az ágyamban aludt.

De körülbelül 4-5 hónapja morog rám, nem engedi, hogy megsimogassam, már nem is akar velem aludni, az ételt nem fogadja el tőlem. Sőt, tőlem félti a dolgait...

Teljesen távolságtartó lett, pedig imádtuk egymást. Ez fokozatosan alakult ki nála, azelőtt mindig velem akart lenni.

Mással mindenkivel halál jófej, mindenkivel játszik és mindenkivel szuper a kapcsolata, de nálam még az idegenekkel is jobban bánik. :(

Miért alakulhat ki ez ki egy 3 éves kiskutyában? Ismétlem, sosem bántottam, még csak rá sem kiabáltam, ha rossz is volt én kedves voltam hozzá. Nagyon rossz ez a tudat és a szívem szakad meg ha erre gondolok. Mit tehetnék?

Régen ha 2 napig nem látott, amikor hazajöttem örömében lepisilt és le sem tudtam vakarni magamról. Most 1 hét után amikor megjöttem akkor oda sem jött. :(

Nem tudok már mit gondolni...

2010. ápr. 4. 21:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj csak bele mennyire frusztrált attól, hogy azt hiszi ő a falkavezér, de nincs lehetősége úgy élni, ahogy egy falkavezérnek kell. Szerinte az ő felelőssége lenne élelmet szerezni, de nincs rá lehetősége. Az ő dolga lenne egyben tartani a falkát, de nem tudja, mert ti csak úgy eljárkáltok otthonról. Neki kéne vigyáznia rátok, de nem tud, hisz nem vagytok mindig vele. És még ezer ilyen apróság.

Jan Fennel is jó, de elsőre elég lenne letöltened a Póráz két végén című amerikai kutyatréner sorozat néhány részét, mert az könnyebben emészthető, és abból is rá fogsz döbbenni, hogy tényleg nagyon nagy hibát követtetek el (a családoddal együtt). A liberális nevelés a kutyáknál cseppet sem célra vezető: nincs a helyén, nem tudja milyen szabályokhoz kell alkalmazkodnia, nem tudja mik a lehetőségei, és mik a feladatai. Bizonytalanságban él, és ezért megpróbálja ő kialakítani a szabályokat, hogy legyen valami biztonság érzete. Sokan úgy gondolják, hogy nem kell olyan szigorúnak lenni, mert nem cirkuszi bohócot akar csinálni a kutyából, mert szegény olyan aranyos, nem kell büntetni, hadd játsszon. Ezzel tulajdonképpen épp a szabadságát veszed el tőle, meg azt az ösztönt (a hierarchiára való törekvést) veszed el tőle, ami még közel tartja őt eredeti természetéhez a városban. Gondolj csak bele, melyik kutya szabadabb: amelyik neveletlen, ezért nem lehet elengedni a póráztól, vagy az amelyik olyan jól nevelt, hogy nem kell rá póráz :)

Ha komolyan gondolod, hogy helyre akarod hozni, akkor nehéz szabályokat kell hoznod, amit neked lesz a legnehezebb betartanod, mert nyilván imádod a kutyusod. A szabályok először rád vonatkoznak, és csak aztán rá. De érdemes, mer különben könnyen odáig fajulhatnak a dolgok, hogy el kell ajándékoznotok. Hozz egy döntést, és tedd helyre a falkát, amiben a kutyus él.

Itt is sok topikban adnak majd segítséget, írj majd, hogy hogy haldsz, de ebben a szituban valószínűleg szükségetek lesz egy szakképzett segítségre (kutyasuli). Elolvashatod még Korom Gábor: Neked ugatok című könyvét, az viszonylag egyszerűen és röviden leírja az alapokat, vagy Konrad Lorenzz: Társunk a kutya című könyvét, az igazán részletes, és jól leírja a kutyák gondolkodás módját. Feltétlenül képezd mielőtt nagy baj lesz.

Írj majd, hogy mire jutsz!

2010. ápr. 5. 21:15
 12/13 A kérdező kommentje:

04-05 21:15

Köszi a kimerítő választ. Végül vettem egy könyvet, amit elkezdtem olvasni.

Ez mellett heti 3-szor oktató foglalkozik velem s a kutyussal. Eddig 2-szer voltunk, és nagyon jól viselkedett. :)

Kezdetleges parancsokat osztok ki neki és elfogadta a jutalomfalatokat is.

Nagyon bánom, hogy elrontottam a nevelését, soha többé nem leszek olyan papucs gazdi mint eddig. Az oktató is elmondta amiket ti, szerinte is én hibáztam.

2010. ápr. 9. 17:12
 13/13 pfavk válasza:

Az én kutyám, akkor lett velem távolság tartó, mióta gyógyszert kezdtem el szedni...

Ő alapjáraton jelzi ha valaki beteg, nem minden betegségre de egyes betegségeket nem szeret... És most én is így vagyok ezzel.

2015. febr. 7. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!