A yorkim szája miért büdös? Vagyis olyan fura szaga van. A ti kutyusotoknak is büdi? Vagy "jó" illata van? :D
Hogyan szüntethetném meg?? :)
Szokott néha házi kosztot is kapni, de csak olyant, amit én is megennék, és reggelente Chicopee tápot kap direkt yorkiknak, amiről azt mondta az állatorvos, hogy nagyon jó.
Min kellene változtassak?
Az biztos, hogy nem normális, ha büdös a szája. Nekem vizsláim vannak, de semmi kellemetlen illatot nem árasztanak, teljesen semleges szagú a szájuk. Mindenképp vidd el dokihoz, sok dolog miatt lehet! Emésztési probléma, nyelőcső rendellenesség, rossz fog, baktériumok elszaporodása a szájban...stb
Ha ezek egyike sem, lehet próbálkozni fogmosással, rágócsontokkal, cseppekkel, ami direkt szájszag ellen van, vízben kell feloldani, speciális rágólapok is vannak, sőt, olyan szájkrém is, amit az ínyére kell nyomni, vagy a kajájába keverni...
Köszi szépen!
Első: nagyon sajnálom... :(
A kutyusomnak azért nem olyan szörnyű, de nem is kellemes...
Megpróbálom a tantum verdet, ha jobb lesz, akkor gondolom nem emésztési probléma.
Majd elviszem dokihoz. :)
Megnéztem a fogait és semmit nem láttam rajtuk, szép fehérnek tűnnek.
Így is lehet, hogy fogkő??
Szia!
Ez általában fogkő vagy ínygyulladás. Vidd el dokihoz mindenképpen!
Ha budapesti vagy ajánlok egy állat-fogorvost: www.vetfog.eu
Szerintem ne használj Tantum Verde spray-t. Egyrészt humán készítmény, másrészt erős fertőtlenítő, torokgyulladás csökkentő szer.
Te se veszel be Mebucaint vagy Neoangint, ha nem fáj a torkod (a Tantum Verde ugyanez, mint az előbb felsoroltak, csak spray formájában).
Én szájszag ellen egy jó nagy disznó lábszár csontot vagy velőscsontot szoktam adni, azonnal érezhető a különbség.
Gyomor égés is okozhatja. Nem szokott füvet enni séta alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!