Hogyan büntessem meg őket?
Sajnos ma a 3 kutyánk megölte az egyik cicánkat. Elsirattuk, eltemettük. A kutyákat nagyon megvertem. Az egyik még úgy ahogy bűnbánónak tűnik, de a másik kettő a verés után is csóválja a farkát.
Tudják, érzik a kutyák, hogy mi miatt haragszunk rájuk vagy mostmár késő?
Minek kell megverni egy állatot? Megölték a macskát igen.De akkor is csak finoman legyintettél volna neki! Én még sohasem ütöttem állatot és nem is fogok.
16/L
A kutyák 5-10 másodpercig tudják összekötni az elkövetett dolgot és a szidást. Utána már csak fél, de nem tudja miért kapott.
Nem értek egyet az elöttem szólóval, hogy a kutyák ösztönösen utálják a macskákat. Nálunk 3 kutya él 4 macskával teljes egyetértésben. Eszükbe se jutna bántani, még akkor sem ha beleeszik a tányérjába, pedig könnyedén ketté tudnák harapni a cicákat. A nemtetszését legfeljebb úgy fejezi ki, hogy az orrával arrébb löki a macskát a tányértól.
Utolsónak: Én sem ütök meg soha állatot ok nélkül, imádom őket, mert családtagok, öt kutyánk van, hét macskánk, de amikor ilyet tesz, ráadásul olyan másik állattal, ami addig vele élt, igenis odavágok a fenekére.
Mi ugyanígy jártunk tavaly a kiscicáinkkal, kettő jutott erre a sorsra. A kutya kapott érte (nem "szétvertem", mielőtt bárki ezt mondaná, csak odacsaptam kettőt a fenekére), nem is bántja azóta egyiket sem.
Igenis nevelni kell, mert a rászólásból nem mindig érzik.
Mondom, nem szabad állandóan büntetésképpen megverni, sőt!, de ilyennél muszáj.
Kérdezőnek: előttem szólóknak igazuk van, már nincs mit tenni, nem tudják, miért kapják...
Muszáj volt, mert olyan örömmel fogadtak, mikor a cicát elvettem tőlük.Mintha várták volna a dicséretet.
Megverni sosem vertük meg mi sem a kutyákat,, akkor sem, ha elszöktek, de most...A leszidás nem hiszem, hogy nagyon meghatotta volna őket.
Nem értem, hogyan történhetett, mert teljesen külön vannak kerítve a macskák. Szerintem a cicus leeshetett és pont ott lehettek a kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!