Rovidszoru kutyat ellehet vinni kozmetikushoz?
Hogyne. Megfürdetik, megszárítják, igény szerint körmöt vágnak, fület pucolnak, bűzmirigyet nyomnak (bár utóbbit én inkább állatorvosra bíznám).
Bár ha az a gond, hogy hideg van, szerintem jobban jársz, ha otthon este megfürdeted a kutyádat az utolsó séta után, megszárítod-megtörölöd, ahogy tudod, aztán a jó meleg vackában megszárad éjszaka. Míg ha a kozmetikus fürdeti, akárhogy meg is szárítja, a felhevült kutyát utána kiviszed a 8 fokba, szélbe... hát, szerintem így sanszosabb, hogy megfázik.
El lehet vinni, persze.
De jobban megszárad, ha te megfürdeted este otthon és utána csak reggel viszed majd ki a lakásból.
"jobban jársz, ha otthon este megfürdeted a kutyádat az utolsó séta után, megszárítod-megtörölöd, ahogy tudod, aztán a jó meleg vackában megszárad éjszaka"
Hogyne, mert nedvesen a kutyaházban éjszaka a -1 fokban aztán tényleg jobban megszárad meg meg sem fázna, mintha a kozmetikában szárítanák meg szárazra és úgy menne ki a 10 fokba...
Ahogy hajmosás után törülközővel megtörölgetve sem megyek ki éjszaka az utcára. Inkább a fodrászatból megyek ki frissen mosott, megszárított hajjal, nem?
#2. vagyok.
Hmm, az én rövid szőrű kutyám ebben az évszakban bent alszik a kosarában a szobában, feltételeztem, hogy másnál is. :)
Hát ezt nem írta le a kérdező, hogy kinti vagy benti kutya-e.
Én a "jó meleg vackában"-t kutyaházként értelmeztem.
Sajnos sokan vannak, akik kint tartják a rövidszőrű kutyájukat, még ha kölyök is, csak szét kell nézni pár kérdés között az oldalon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!