Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Babézia fertőzés okoz immunitást?

Babézia fertőzés okoz immunitást?

Figyelt kérdés
mert babéziás lett a kutyusom, most már van nyakörve, de kiváncsi vagyok, hogy ha fertőzött kullancs később megcsípné, akkor lehet-e újra beteg.
2010. ápr. 2. 20:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem azt mondta a doki hogy lehet, úgy hogy ez nem olyan mint a bárányhimlő, ezt bármikor elkaphatja.

2010. ápr. 2. 20:49
 2/19 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos igen, lehet :S
2010. ápr. 2. 20:51
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha kapott Imizolt,elméletileg kb 4 hétig védve van.
2010. ápr. 2. 20:54
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Elkaphatja újra és újra. :-(

De a kutya veséje több fertőzés után általában felmondja a szolgálatot, úgyhogy előzzétek meg MINDIG, minél kevesebbszer fertőződjön meg. 100%- os védelem úgysincs sajnos :-(

2010. ápr. 2. 20:55
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én nem válaszolok, hanem köszönetet szeretnék mondani a kérdésért, mert a mi kutyánk is gyógyult a babézi után, de a frontline ellenére most is találtunk benne kullancsot. Mi lesz ha mégegyszer elkapja? vagy hogy lehet megelőzni?
2010. ápr. 2. 20:58
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

A frontline már nem ér olyan sokat. Cseréld le másra, mert megszokják ezek a dögök... mi Advantix- et használunk egy ideje (1-2 éve) majd ha ezt is megszokják, lehet keresni az újat.

Az advantix egyelőre bevált.

Babézia ellen nem tudsz többet tenni, lyme ellen van oltás. Annyi, hogy kezeld valamilyen spot- on készítménnyel, ha ennek ellenére kullancsot találsz benne, a lehető legrövidebb időn belül szedd ki. Ha mégis észreveszel valami furát a kutyádon (ezek szerint sajnos már tudod mik a tünetek) mielőbb orvos! Annál kevesebb kárt okoz a vesében, minél előbb kap gyógyszert.

2010. ápr. 2. 21:02
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Pontosan a mostani időjárás a kedvező a kullancsoknak. Amíg nem jönnek a nagy melegek. Érdemes valamivel még pluszban befújni ebben az időszakban őket. Pl Piret Mix, Bio Kill,Insecticid, stb.
2010. ápr. 2. 21:08
 8/19 Vilcsianyuja ***** válasza:
50%
Az én kutyám már kétszer volt babéziás. Szóval az biztos, hogy a betegség nem nyújt életreszóló védettséget. De lehet, hogy pár évig azért ad valami immunitást, mert a két megbetegedés közt volt 5 év, pedig állandóan fürtökben szedjük ki szegényből a kullancsokat (kiltix nyakörv).
2010. ápr. 2. 21:13
 9/19 anonim ***** válasza:

Én nem használnék kétféle kullancsirtót(-riasztót)...

egy korábbi válaszoló

2010. ápr. 2. 21:13
 10/19 anonim ***** válasza:
Köszi az advantix tanácsot, a kullancsokat szedegetem. Most hogy írtad hogy minél hamarabb szedjem ki, mindennap szedem. Most is elkezdem.
2010. ápr. 2. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!