Ilyenkor mi üt a kutyába?
3 éves fajtatiszta amerikai staffordshire terrierem van, az első nagytestű kutyám, előtte csak tacskó meg hasonló méretű keverékeim voltak.
Viszont ez a kutya annyira kezes, mindent betanítottam neki, ül,fekszik, sosem csinál rosszat.Egyedül a macskákat nem szereti, de az enyémet elviseli.(ha az utcán lát, utánuk fut, de parancsra visszajön azonnal)
Órákig írhatnék róla milyen jó kutya, ha rálépek, akkor is rögtön tolja oda a fejét, meg csóválja a farkát, és nyalogatja a száját,szinte bocsánatot kér,hogy útban volt.
Semmivel sem tudom feldühíteni.
Tegnap hajnalban jöttem haza autóval, ő a hátsó ülésen aludt.
Közúti ellenőrzés céljából megállítottak a rendőrök, és az egyik bevilágított hátra.A kutya erre felmordult, majd nekiugrott az üvegnek, és vadul ugatott, a fejem mellett próbálta kidugni a pofáját az elől lehúzott ablaknál.A rendőr meg is ijedt, rögtön hátralépett.
Rákiabáltam a kutyára, és arra sem hagyta abba az ugatást, végül hátra csaptam,de nem esett kézre, így nem tudtam rá nagyot ütni, de erre hagyta csak abba, viszont továbbra is morgott.
Amint befejezték a rendőrök az intézkedést, kiszálltam, kinyitottam a hátsóajtót, és természetesen dühösen kérdeztem a kutyát,hogy mit csináltál, amire rögtön lapított, fülét hátrahúzta, és hanyatt feküdt, úgy csóválta a farkát.
Aztán ahogy elindultam még mordult egyet a rendőrökre, de rászóltam, és rögtön csöndbe maradt, és lefeküdt.
Feldühített, így látva az idegességem is szinte lapos kúszásban ment a házába.
Sosem csinált még ilyet, nem tudom mi ütött belé.Arra is gondoltam,hogy a rendőr valamit csinált, amivel felhúzta, de nem tudom elképzelni mit.A gyerekek tépik a fülét, meg mindent csinálnak vele, és az agresszió legkisebb jelét sem mutatja.
Valószínűleg megijedt, mivel hirtelen betolakodtak a ti területetekre, legalábbis ő ezt így értelmezte.
Viszont te nagyon rosszul reagáltad le. Leszidtad, miután már befejezte a támadást.
Nem szidtam le miután abbahagyta a morgást.Mikor hazajöttünk csak ideges voltam, a viselkedése miatt, de akkor már nem szóltam hozzá.
A kocsiban meg nagyon is morgott még.
Ami pedig aggaszt,hogy nyáron simán vittem félig lehúzott ablakkal is, na ha most így van, akkor simán kikapott volna a rendőrnek.
Igazából nem voltam ideges, tudtam,hogy meg fognak állítani, mert úgy álltak már.
Amint ezt a gondolatot levezettem, már sétált is ki az útra.
Az autómba nem tud belekötni, minden tökéletes, a KRESZ-nek megfelel, ideges sem voltam, a rendőr is kedves volt.
De lehet valami tudat alatti para volt bennem, és ahogy mondod, ezt érezhette a kutya.
A kutyád nem robot, ő is meg tud ijedni. A leírás alapján semmi baj vele, szóval nyugi.
Most már legalább tudod, hogy ilyen esetre hogy készülj. Ha legközelebb ez van, felkapcsolod a világítást, és szólsz, hogy hátul van a kutyád, légyszi ne világítson a szemébe, mert egyszer már nagyon megijedt ettől.
A lámpa miatt lehet hogy azt hitte hogy kirabolnak és meg akart téged védeni.
Az is lehet hogy megijedt hisz, az előbb még békésen aludhatott aztán arra riadt fel hogy hirtelen a pofájába világítanak egy lámpával.
Az is lehet hogy a hirtelen közeledést és az ismeretlen arcokat támadásnak vélte és ismét csak meg akart védeni téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!