Kiskutya vásárlása internetről - hogyan?
Kis olasz agarat szeretnék venni, de sajnos az országban nem igazán van tenyésztő, főleg olyan színkombináció, amilyet szeretnék. Facebook csoportokban nézelődtem, természetesen ahol tenyésztők vannak és le vannak papírozva a kutyák.
A kérdésem az lenne, hogy vásárolt már valaki így kutyát? Vannak Csehországból, Olaszországból, meg még sok más országból is kölykök, így lehet hogy álmaim kiskutyáját csak képekről/videóról tudom majd látni, nem pedig élőben. Hogy szokott zajlani ilyenkor a vásárlás? Mire kell odafigyelni? Worldwide shipping esetében ha a kiskutya repülővel érkezik, hogy szokott az is menni?
ha a putriba is adnak el kutyákat (külföldiek is, magyarok is, és nem szaporítók, hanem tenyésztők) vagy oda ahol az új gazdi drágábban eladja
De te nem azoktól akarsz kutyát, akik ilyen helyre eladnak, nem igaz? Vagy ha de, akkor ne csodálkozz, ha átvernek. Még egyszer leírom: rendes tenyésztő nem ad el kutyát olyannak, akivel soha nem találkozott és referenciákat sem tud felmutatni. De nem is értem, Csehországba miért nem tudsz elmenni személyesen?
utolsó, és előzők: de, van ilyen tenyésztő, én is ismerek ilyet. nem is egyet. (szerinted innen európából hogy kerülnek a kölykök amerikába, kanadába stb. és vissza? mert garantálom, hogy az esetek nagy többségében nem a gazda megy ki értük) minden egyes kölyök jó helyre, jó gazdához ment, érkezett ;) mind törzskönyves, szűrésekkel rendelkező, minden rendben van velük.
az más, hogy előtte mondjuk fél-egy évig "szivat", kérdezget, képeket kér meg referenciát, meg kifizetteti a rakat pénzt amibe a szállítás kerül stb. de van ilyen, attól, hogy ti még nem hallottatok róla...
persze bele lehet futni rossz emberekbe, de nem törvényszerű...
Tessék, be lehet lépni a csoportba:
Be van linkelve, lehet nézni a sok kamu hirdetést meg kamu profilt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!