Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vett már valaki internetről...

Vett már valaki internetről kutyát?

Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem,hogy internetről vásároltatok-e már kutyát vagy bármilyen állatot? tapasztalat? hajlamosabbak a betegségre azok a kutyák akik nem tenyésztőtől vannak? megbántad,hogy internetről vásároltál állatot? hány éves most,milyen intelligens ?volt,van-e valamilyen betegsége?

2014. okt. 28. 20:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%

Watch dogot :-) semmi baj vele sőt szol ha talal jobb arakat

Egyik ismerősöm vett netrol kutyat semmi baja a netkutyanak se betegseg semmi, mint egy kutya okos aranyos, hogy milyen fajta nemtom nemertek hozza de nagyon aranyos es okos is :-) csak simogatni

2014. okt. 28. 20:36
 2/16 anonim ***** válasza:
51%
én macskát vettem . Semmi baja, okos, egészséges, nagyon szép.
2014. okt. 28. 20:40
 3/16 anonim ***** válasza:
51%
Te mekkora észosztást fogsz most kapni... Írok neked privátot mert előre látom hogy lepontozást fogok kapni.
2014. okt. 28. 20:42
 4/16 anonim ***** válasza:
68%
Vettem.Nem bántam meg,mert Imádjuk.Amellett viszont,hogy idegrendszeri problémás,egészségileg borzasztó sok baj volt vele.
2014. okt. 28. 20:45
 5/16 anonim ***** válasza:
49%
Először interneten találtam meg a kutyánkat, de természetesen elmentünk megnézni, ismerkedni, mielőtt idehoztuk. Most 1 éves, eddig nem volt vele probléma.
2014. okt. 28. 21:13
 6/16 anonim ***** válasza:
84%
Én nem ajánlom. Barátnőm vett és meghalt 2 hét után kínok között.
2014. okt. 28. 21:35
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
80% problemas.
2014. okt. 28. 23:03
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
Igen, sokan. A legtöbbjük meg is bánta. Vagy meghalt a kutya rövid időn belül, vagy kijött valami betegsége. Ha fajtatiszta kutyát akarsz, TENYÉSZTŐT keress, ha nincs rá pénzed, ott a menhely!
2014. okt. 28. 23:14
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én igen. Fogjuk rá...

Megnéztem a sintértelep honlapját és megtetszett az egyik kutyus, felhívtam őket h látogatható-e a telep x napon. Kimentem és a sok bűbájos korcs közül végül az volt a legeslegkedvesebb és legérdeklődőbb, akit az interneten nézegettem. Kifizettem a kihozatali díjat és már vihettem is. Volt vele probléma, igen, hasmenés és viselkedési problémák, de azt meg kikezeltük. Dehogy bántam meg, remek kutya. Nagyon makacs, de nagyon okos is, könnyen tanul, ragaszkodó.

Szóval végül is interneten keresztül találtam rá :D

De ilyen olx meg jofogás meg vatera oldalakról elvből nem vennék kutyát, amíg annyian rohadnak a menhelyeken. Max. ilyen ingyen elvihető keverékeket akik senkinek nem kellenek.

2014. okt. 28. 23:41
 10/16 anonim ***** válasza:
44%

Nem szívesen keveredem bele a tenyésztő-szaporító vitákba, de véleményem szerint sok tenyésztő nem más, mint szaporító, és a törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyák is származhatnak jó helyről, de bizony nevelkedhettek siralmas körülmények között is.

Aki 100ezer forint fölötti összeget rá tud szánni egy 8-12 hetes kölyök kutyára, és szükségét érzi annak, hogy törzskönyve is legyen, annak megbízható tenyésztőtől érdemes vásárolni.

A többség azonban nem ilyen, nem tud többhavi keresetének megfelelő összeget kiadni egy kutyáért, de tetszik-nem tetszik az ellenzőknek nem biztos, hogy megelégszik egy menhelyi korccsal, vagy nem szeretne többéves felnőtt kutyát magához venni.

Minden tisztelet azoké, akik menhelyről vesznek magukhoz kutyát, de azokat sem kellene elítélni, akik törzskönyv nélküli, de fajtatiszta kölyökért hajlandóak kiadni néhány tízezret, mert nincs százezres keretük.

Nem a sorozatban kölyköket gyártó szaporítókat pártolom, tőlük valóban nem szabad megvenni semmit, sőt a nem kellően hozzáértőktől is necces vásárolni, de igenis vannak elfogadható körülmények között nevelkedett kiskutyák onnan, ahol az anya szinte családtagként él, nem az ólban tengődve nevelte a kicsinyeit.

Feltételeket természetesen kell támasztani: 8 hetes koruk előtt nem viszünk el kölyköt, addigra igazoltan féregtelenítve, oltva legyenek, és csak egészséges kölyköt vihet el a vevő.

A kérdésre: igen, internetes hirdetésen keresztül vásároltam évekkel ezelőtt a vizslámat, anyja aktív vadászkutya volt, a gazdája vadász... semmi probléma nem volt, igaz a történet nem áll meg ott, hogy haza visszük az ebet és enni adunk neki.

Rendszeresen vinni kell állatorvoshoz, idegen kutyák közé csak akkor mehet, ha az oltások után kialakult a védelem a veszélyes betegségek ellen, s ez nem napok kérdése, heteken keresztül tart a karantén, függetlenül attól, hogy pedigrés-e a kutyus.

2014. okt. 29. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!