Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit javasolsz, melyik kutyafaj...

Mit javasolsz, melyik kutyafajta lenne nekem megfelelő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre szeretnék elnézést/bocsánatot kérni,hogy feltettem ezt a kérdést mert tudom,hogy sok van már ilyen kérdésből. Azért belekezdek...

13/L vagyok. A konfirmálási pénzemből szeretnék venni egy kiskutyát magamnak. Az a baj,hogy nem tudok dönteni.Olyan kutyust szeretnék amely könnyen tanul, szeret játszani, szereti a gyerekeket. Kis vagy közép méretűt szeretnék! Kinti-benti kutyus lenne:) Első saját kutyám lenne! Mielőtt a korom miatt szólnátok le: elég felelősség van bennem,hogy feltudjak nevelni és szeretni tudjak egy kutyát élete végéig.Ja azt kihagytam,hogy sokat tudnék játszani vele, és sokat tudna mozogni:)

2010. ápr. 2. 00:48
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
66%

a menhelyek tele vannak kis es kozep termetu mindenfele szinu szoru kutyakkal...

konnyen meg az tanul amelyikkel sokat fogalalkoznak! de mint irtad van idod, es kedved ehhez, akkor en inkabb a kutyara szant penzembol befizetnenek egy kutyaiskolaba es valasztanek egy menhelyrol, fiatal ill. kolyok kutyit! sok sikert az uj kutyadhoz legyen az barmilyen.:)

2010. ápr. 6. 13:32
 22/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:)

Most nézegettem fajtaismertetőket és rátaláltam a törpe/közép schnauzer-re. Mit gondoltok?

2010. ápr. 6. 13:42
 23/41 anonim ***** válasza:
35%

Szia!

Nagyon sok okos és játékos kutyus van akik szeretik a gyerekeket. Nagyon sok kutya van ami megfelel az igényeidnek. De, talán nem rögtön egy akaratos kutyával kellene kezdened. Szerintem a retriever kutyákat még hanyagold hiszen erős akaratú néha makacs állatok. A spánielek többségének hatalmas mozgásigénye van. De ha úgy érzed hogy tudod neki biztosítani az elegendő mozgást akkor rendben. Vannak még az igyényes tartást igénylő kutyák: Yorkie(szőr ápolás), Bulldog(pofa ráncok rendszeres tisztitása). Én ajánlanám neked a beaglet. Ő viszont elég hízékony úgy hogy vigyázni kell az etetésére. Vagy bichon havanese. Ha rövidre vágattatod a szőrét a kozmetikusnál különösebb gond nincs a szőrével (persze minden kutyának igényel egy alap ápolást a szőre). A kutyatartására visszatérve( bocs egy picit elkanyarodtam a témától) konfirmálási pénzedből megveszed a kutyát de, meg kell neki a felszerelését emellett ott vannak az oltások. Ezek nyílván nem olcsók. Ezt eléggé átgondoltátok?

2010. ápr. 6. 14:22
 24/41 anonim ***** válasza:
30%

14:22-es vagyok

(ahogy előttem is írták) Örökbe is fogadhatsz. Van hogy a keverékeknek sokkal jobb a természetük mint a fajtisztáknak.

2010. ápr. 6. 14:23
 25/41 anonim válasza:
63%
Szerintem pumi!!De csak akkor ha tudsz neki helyet biztosítani és a szőrét ápolod!!Sokszor ki is lehetne vinni rétre mert ott nagy helyen futkározhat...ja és lakásban is lehet tartani de akkor tényleg kell az udvar is :D!és még egy plusz: nagyon jó kiállítási kutyának is!!
2010. ápr. 6. 14:35
 26/41 anonim ***** válasza:
51%
A havanese nagyon aranyos, játékos, OKOS és nem hiperaktív. Bár sokak szerint "nem kutya".... Nekem havanesem van és nagyon jó társ. Hihetetlenül okos kutya. Nem kell hozzá "kemény kéz". A szőre kicsit sok gondozást igényel de szerintem ez eltörpül a kedvessége mellett.
2010. ápr. 6. 14:58
 27/41 anonim ***** válasza:
83%
Bocsánat, a cocker nem buta, csak mivel előfordulhat, hogy makacs típus ezért nevelni, tanítani kell. És a spáninál fontos, hogy a gazda fel tudja venni a falkavezér szerepét, mert különben hajlamos ő átvenni, ahogyan sok más kutya is. És ilyenkor mondják sokan, hogy miket csinál ez a buta kutya... pedig szegénynek csak egy gyenge gazdája van.
2010. ápr. 6. 15:20
 28/41 anonim ***** válasza:
51%

[link]

[link]

irjal nekik biztos tudnak segiteni...

2010. ápr. 6. 15:50
 29/41 anonim ***** válasza:
31%
plüsskutya
2010. ápr. 6. 15:56
 30/41 anonim ***** válasza:

először azt figyeld meg ogy mennyi időd van a kutyávalfoglalkozni. Ha kis/közepes kutyust szeretnél eldöntheted, hogy fajtatiszta legyen-e vagy keverék.

hogy ölebet szeretnél vagy örökmozgót

remélem segítettem! szia!

2010. ápr. 6. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!