Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jogos, hogy nem engedik hogy...

Jogos, hogy nem engedik hogy legyen kutyám? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Kifejteném bővebben. Már van egy kutyánk, (kistestű, 6 éves) és szeretnék egy másikat is, hogy legyen barátja. Mindig itthon van a nagymamám, de ő már rengeteg kutyát "felnevelt", mert mi iskolában voltunk, stb... De mivel itt lesz a nyári szünet, nekem rengeteg időm lesz megnevelni a kutyust, mire megint iskola lenne...

Mi mindig megyünk, mamám kísér engem iskolába, nővéremet munkába, így a sétáltatással sem lenne gond, én is le tudom vinni, meg el is tudjuk magunkkal vinni.

Nyaralás: Az jó kérdés, de szerintem akkor a kutyusok is jönnének velünk, legalábbis én így oldanám meg.

Jegyeim jók, 4.9-es tanuló vagyok.

Én menhelyi kutyát szeretnék, a családom pedig azért nem akar onnan, mert nem lehet tudni a természetét, hogy mekkorára nő, stb... Pedig bennük sokkal több szeretet és hála van...

És esetleg amit nem mondanak nekem, az a pénz miatt is lehet? De ha elhozzuk pl a menhelyről, akkor már megvan minden oltása, chip, ivartalanítva még nincs, de azt majd max összespórolom. 5-10 ezer forint kihozni őket, nem nagy pénz.

56m2-es lakásban élünk, 2 és fél szobás.

Szerintetek jogos, hogy nem tarthatok még egy kutyát? Én közepes testűt szeretnék, ők akkor már inkább kistestűt, de még azt sem. A mostani pincser keverék.

2016. márc. 6. 13:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hol laksz? Szívesen adok tanácsot ha meg szeretnéd próbálni. (8-as és 10-es voltam)
2016. márc. 6. 14:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, de csak 16 éves kortól van önkéntesség, én pedig 14 vagyok... így csak szülői felügyelettel, ami szintén csak teher nekik, mivel alig vannak itthon, mamámat meg nem szeretném rángatni magammal minden nap 2-3 órára... Úgyhogy az még 2 év, de már jártam apámmal sétáltatni, csak gyengének bizonyultam... Minden kutyába beleszerettem, és ezért már nem járunk oda, mert mindegyiket hazaakartam vinni...:D :( 11-es rendben, írok! :)
2016. márc. 6. 14:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Amíg a kutyádnak akarsz barátot egy másik kutya személyében addig felejtsd el.

Most még 2 -re érsz haza,de pár év múlva? 8 év múlva?? Mi lesz a kutyával?

Az rendben van,hogy most még 8-2-ig te suliban vagy. De mikor dolgozol,pasizol,barátnőzől,bulizol akkor is ugyan úgy foglalkozni kell mindkét kutyával!

2 kutya dupla teher,dupla idő, dupla költség!

Sajnos húgomtól át kellett vállalnom a kutyáját,mert nem foglalkozik vele,pedig 20 éves.Elég neki a barátja,meg hogy dolgozik a kutya meg el van oszt jól van.

Én etetem,sétáltatom,játszok vele,fürdetem,fésülöm a sajátom mellett.Szerencsére orvoshoz elviszi ő ha gond van,nem nekem kell mennem.

Pedig én 8 órában dolgozok,barátaimmal lógok,bulizok. Még is muszáj két kutyára időt szakítanom ami néha sajnos megterhelő,de nem fogom húgom kutyáját cserben hagyni és leszarni. A jó lelkem.

Hidd el 18-20-on évesen nem akarsz majd annyira két kutyával foglalkozni,mert kicsit az emberi kapcsolatok lesznek fontosak.

Imádom a kutyámat,meg húgomét is,de nekem bőven elég lenne a sajátom is!

Kutyás életet alkottam magamnak,de sokszor megterhelő másnaposan is 8-9 körül felkelnem,mert séta van.

Szerintem örülj annak az egynek amíg van.

2016. márc. 6. 15:55
 14/14 A kérdező kommentje:
Utolsó! Az én korombeliek már most "bulizni", csajozni, pasizni, és inni akarnak, meg meg is teszik. Én soha nem leszek olyan, másnapos főleg nem, mivel nem vagyok olyan fajta. Megkérdezik, hogy elmegyek a házibuliba, és azt mondom, hogy lehetséges, de csak 7 után, mert leviszem a kutyámat... Vagy eleve el sem megyek, mert nem szeretek ilyen helyekre járkálni, meg nem is nagyon engednének. Nővérem 23 éves, soha nem volt diszkóban, másnapos meg pláne nem volt. Én sem leszek olyan, mint a többi 20-25 éves fiatal. Én már most a kutyás életet választottam, és ha tetszik egyeseknek ha nem, nem fogom egy-két buliért ezt feladni. Ők a mindenem, és ha tehetném mindegyiket örökbefogadnám, megmenteném. Nem, nem csak azért szeretnék egy másikat, hogy legyen a másiknak barátja, de ez szerintem az írásaimból kiderült, hogy mennyire szeretem az állatokat. Ha felnövök is, a 2 kutyámat semmilyen helyzetben el nem hagynám. Olyan nincs, hogy nincs megoldás. Mindenre van, csak meg kell találni.
2016. márc. 6. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!