Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jogos, hogy nem engedik hogy...

Jogos, hogy nem engedik hogy legyen kutyám? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Kifejteném bővebben. Már van egy kutyánk, (kistestű, 6 éves) és szeretnék egy másikat is, hogy legyen barátja. Mindig itthon van a nagymamám, de ő már rengeteg kutyát "felnevelt", mert mi iskolában voltunk, stb... De mivel itt lesz a nyári szünet, nekem rengeteg időm lesz megnevelni a kutyust, mire megint iskola lenne...

Mi mindig megyünk, mamám kísér engem iskolába, nővéremet munkába, így a sétáltatással sem lenne gond, én is le tudom vinni, meg el is tudjuk magunkkal vinni.

Nyaralás: Az jó kérdés, de szerintem akkor a kutyusok is jönnének velünk, legalábbis én így oldanám meg.

Jegyeim jók, 4.9-es tanuló vagyok.

Én menhelyi kutyát szeretnék, a családom pedig azért nem akar onnan, mert nem lehet tudni a természetét, hogy mekkorára nő, stb... Pedig bennük sokkal több szeretet és hála van...

És esetleg amit nem mondanak nekem, az a pénz miatt is lehet? De ha elhozzuk pl a menhelyről, akkor már megvan minden oltása, chip, ivartalanítva még nincs, de azt majd max összespórolom. 5-10 ezer forint kihozni őket, nem nagy pénz.

56m2-es lakásban élünk, 2 és fél szobás.

Szerintetek jogos, hogy nem tarthatok még egy kutyát? Én közepes testűt szeretnék, ők akkor már inkább kistestűt, de még azt sem. A mostani pincser keverék.

2016. márc. 6. 13:19
1 2
 1/14 bollocks ***** válasza:
76%
Jogos.
2016. márc. 6. 13:20
 2/14 A kérdező kommentje:
Kérhetnék érvelést is?
2016. márc. 6. 13:23
 3/14 anonim válasza:
0%
Hány evés vagy? Kutyát a házban tartanátok?
2016. márc. 6. 13:29
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

Az év 12 hónapból áll, és te csak 2 hónapot törődnél vele (esetleg). Az állatok pedig nonstop törődést igényelnek.

Az én óvodás unokám is követel, de a törődést a nagyira hárítja.

2016. márc. 6. 13:37
 5/14 anonim ***** válasza:
Alapítványoknál vannak már ivartalanított kutyák, olyan alapítvány is van ahonnan csak már ivartalanítva lehet elhozni. És ingyen persze.
2016. márc. 6. 13:37
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem, írtam, hogy 56m2-es lakásban. 14 éves vagyok, és egy nap 3 órát tudnék vele játszani, nem igazán szoktam itthonról eljárkálni, max 2-re itthon lennék, és onnan nincs senkinek sem gondja vele. 3x vinnénk le sétálni, 1-2 órára.
2016. márc. 6. 13:38
 7/14 A kérdező kommentje:
4-es! Én értem, persze. A hat éves kutyámmal is ennyit foglalkozom, még mindig fejlesztem tovább az okos fejét, és nem csak nyáron foglalkoznék vele, de az alap dolgokat jobban megtudom neki tanítani nyáron, amikor nincs iskola, és itthon vagyok egész nap, nem csak kettő órától... És akkor például szobatiszta kérdésből már nem lesz gond, nem neki kell feltörölni amit odapiszkít, hanem ezt lerendezzük nyáron. Az óvodás gyerek is más, meg a lassan gimnazista is. Úgy érzem, eléggé érett vagyok 2 kutyához, akiket eltudnék látni, persze nem anyagilag, de a spórolt pénzemből mindig jutna nekik is, mint ahogy most is amikor kapok pénzt, az első gondolatom a kutyám.
2016. márc. 6. 13:42
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem jó gazdi vagy, csak meg kell értened hogy két kutyus tényleg óriási kiadás a szüleidnek. Mert oké hogy egyszer kell chipeltetni meg ivartalanítani, de etetni, oltatni, gyógyíttatni ha beteg lesz mindkettőt kell, és ez hosszú évekig nagyon sok pénz. Szerintem örülj az egy kutyusodnak, nézd úgy hogy másnak még ennyit se engednek. :)
2016. márc. 6. 13:49
 9/14 A kérdező kommentje:
8-as köszönöm, de úgy érzem, hogy segíteni kell ezeken a menhelyi kutyusokon... Tudom, hogy nem lesz megváltva a világ attól, hogy egyet örökbe fogadok, de annak az egy kutyusnak megváltozik a világ... És ismerem a családomat, ők is kutyaőrültek mint én, csak nálam egy nagyobb mértéket öltött...:D Ha idehoznám, kapnék érte, de nem lenne szívük visszavinni. Ha beteg lenne, erejükön felül küzdenének akár az utolsó pénzüket is beleölnék... A mostani kutyusomnak bélcsavarodása volt, és mindent megtettek, még most is él és virul...<3 Nem tudnám valahogy meggyőzni őket? :/
2016. márc. 6. 13:56
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem akaratuk ellenére ne kötelezd őket ekkora felelősségre. Rendes vagy hogy segíteni akarsz a menhelyieken, talán gondolkozhatnál inkább önkéntességben. Ott ugyanúgy tanítgathatnád, szeretgethetnéd őket, még jobbat is teszel mert nem egyen segítesz hanem nagyon soknak teszed szebbé a napját. És a szüleid nyakába se akasztasz nem kívánt terhet.
2016. márc. 6. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!