Van 3 gyerekem️és nemsokára költözünk vidékre és háziállatot kutyus. Gondolkoztam az Amerikai staffordshire terrieren és a labradoron mindkettő gyerekbarát nekem ez a lényeg, de házörző is legyen. Ki melyiket ajánlaná?
Figyelt kérdés
Vagy esetleg másik fajtát? Ami előszöris gyerekbarát és házörzőis egybe2016. márc. 3. 10:11
1/12 anonim válasza:
Egyik sem házőrző.
Házőrzőnek a nagytestű pásztorkutyák valók, de ezek közül gyerekek mellé maximum a komondort tudnám elképzelni.
2/12 anonim válasza:
Ez egyik se házőrző. De gyerek mellé mindkettő jó.
3/12 anonim válasza:
Kinti vagy kinti-benti kutyában gondolkodtok? Napi séta, lemozgatás menni fog három gyerek mellett? Tudod, hogy mik az igényei ezeknek a fajtáknak, vagy csak úgy hallottad, hogy gyerekbarátak, és ennyi alapján nézted ki őket?
4/12 A kérdező kommentje:
Ismerősömnek is a.s.t-e van és olyan játékos, de tartózkodó. Nagyobbik lányom alig ismeri de már megszerette pedig engem többször látott. Meg izmos erős bátor:) de köszi a válaszokat😘
2016. márc. 3. 10:21
5/12 anonim válasza:
Egyik sem házőrző. Nincs nagyon olyan fajta, ami való kezdőknek és tényleg őriz. Ami amúgy nem is olyan fontos, mert a legtöbb betörőnek elég, hogy ott a kutya, a többi pedig simán kiiktatja (méreg stb). Vegyél riasztót erre a célra, olcsóbb és megbízhatóbb, mint a kutya. A gyerekek mellé meg vegyél valami gyerekbarát, könnyen kezelhető fajtát és ne várd, hogy őrizzen.
6/12 A kérdező kommentje:
Látom minden nap ezt a kutyát és tapasztalgatom. Nagy a terület ahova menni fogunk :) és kinti-bentinek szeretném, és kicsi kölyköt amit én/mi/ tanítunk be. Csak az arát se tudom se azt hogy hol lehet kapni :(
2016. márc. 3. 10:24
7/12 anonim válasza:
Ugye tudod, hogy akármilyen nagy az a "kinti terület" akkor is el kell vinni sétálni, hogy ne unatkozzon, magában nem fog játszani, szaladgálni, maxmum egész nap ugatni. Ki kell vinni, hogy szaglásszon, más kutyákkal játszhasson, különben ideges, agresszív lesz bármelyik kutya. Ne azt nézd, hogy az ismerősöd ugyanilyen kutyája hogy viselkedik: minden kutya úgy viselkedik, amilyenné a gazdája neveli. Ha te keveset foglalkozol a kutyáddal, akkor az sem kedves, sem gyerekbarát, sem lojális nem lesz hozzád/hozzátok.
8/12 anonim válasza:
Fajtatiszta, törzskönyves kutyát tenyésztőnél lehet kapni, és az áruk 100ezertől felfelé van. Jófogásos 20-30-40ezer ft-os kutyát ne vegyél.
De tenyésztőtől is csak akkor, ha meg tudod neki adni, amit a korábbi válaszolók leírtak.
9/12 anonim válasza:
Fajtatiszta kutyát tenyésztőnél lehet kapni, áruk kb. 100 ezertől kezdődik.
Érdemes körülnézni a menhelyeken is, a legtöbb helyen vannak kölykök is.
10/12 anonim válasza:
Nekünk staffink van és nagyon jó házörző, ugat és védi a területét. De a gyerekekkel nagyon jól kijön. Viszont ugyan úgy kell vinni sétálni, minden nap. Különben rombolni fog. Van kinti meleg háza ,de a házba is betud jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!