A póráz nélkül kutyát sétáltató ellen lehet valamit tenni?
Egy elég jó kertvárosi részen lakunk, nyáron ide költözött egy fiatal férfi, három pit. vagy amstaff kutyája van (az egyik talán pit vagy annak keveréke, nem tudom, de az a típus)
Amikor elmegy az ember a ház előtt, majd széttépik a kerítést, nagyon agresszívnak tűnnek, és a három kutyát egyszerre sétáltatja, csak az egyiken van póráz.
Mindig mondja az embereknek,hogy nem bántanak, ha más kutyás jön a póráz nélkülieket visszahívja, és leülteti maga mellé,vagy ráparancsol,hogy ül, maradsz, és akkor ott ül a kutya a következő utasításig, de a pórázon lévő majd megőrül, az támadna.
A másik kettő közül is, az egyik támadásra kész, néha ugat is,morog, de nem mozdul, gondolom parancsra megy.
Egyszer kocsiból láttam,hogy macska után futott, de a gazdája ráordított, és akkor fülét,farkát behúzva somfordált vissza.
Látszólag tényleg ártalmatlanok, ha ott a gazdi, de ha nem figyel, vagy csak későn veszi észre,hogy a kutya támadásba lendült?
Én mindig úgy félek tőlük, mikor már elmegyek akkor méregetnek a kutyák.
Volt,hogy a kutyám is velem volt, akkor az egyik kutya már lapított is a fűben, mint mikor támadni akar, az nagyon félelmetes volt.
Nem értem miért nem tud pórázt tenni rájuk, elég ha egyszer nem hallgat rá valamelyik, csak egy pillanatig...nem merek neki szólni vagy megkérni, mert olyan nagy darab, cigányképű, szerintem max kinevet.
# 8
Budapesten élek.
Kutyafuttató... egy zsebkendőnyi van a "környéken", ahol 1-2 erőszakosabb kutya van, nem fogok másfél órát sétálni oda, meg ugyanennyit vissza. Igen, persze, ha 10 percre van futtató egyetértek, sajnos itt nincs. 2 olyan kutyást ismerek, aki nem sétáltat póráz nélkül, pedig több száz kutyást ismerek...
Jól nevelt kutya, amelyik nem támad. Rettegni nem kell, ez olyan, mintha azt mondanád, hogy tériszonyos vagy, szüntessék meg a lépcsőket....
Szögezzük le: kutyát tartani nem kötelező. Aki nem tudja betartani a jogszabályokat, az ne tartson. Szerintem az nem lehet kifogás, hogy messze van a kutyafuttató, a nem belterületnek számító erdő és hasonlók. Tessék beültetni az ebet az autóba akkor, és odakocsikázni, ez is az ebtartással jár. Vagy nem kell tartani.
Az, aki nem hajlandó ezt megtenni a kutyájáért, ne tartson kutyát. Aki nem szedi föl a járdáról, parkból a kutyapiszkot, az se tartson. Aki nem hajlandó orvoshoz vinni, ha beteg, az se tartson. Aki nem hajlandó megnevelni, akár iskolába vinni, ha szükséges, az se tartson. Alapvető, hogy egy állat tartása áldozattal jár, időt, pénzt kell rászánni. Akinek ez nem megy, bele se vágjon.
mondj már olyan erdőt, szabad füves területet ahol legális póráz nélkül sétáltatni... na, egyet sem sikerül? :( erdőben még ki is lövik.
nálunk olyan futtatók vannak, hogy elhányom magam, ha elsétálok mellette, a legtöbb akkora, hogy el sem férek benne a kutyámmal, tele van szarral (EMBERIVEL!!!!! mert oda járnak a hajléktalanok), 5 évente "kitakarítják, a talaj szörnyű, kavicsos, teke van gödrökkel, ha van fa a környéken, fix, hogy nem vágják az ágait, leshetném, hogy mikor halok meg egy nagyobb ágtól, fertőzésveszélyes, az idióta kutyáktól és gazdéikról nem is beszélve. ha nem kap el valami betegséget, a kutyámat kapja el egy másik kutya (ezek jellemzően olyan kutyák, akik sohasem voltak elengedve sehol, csak a futtatón, ott is úgy vadássza le a gazda, ha haza akarja vinni).
szóval kösz a tippet, én ezek után is pórázon fogom sétáltatni közterületen. akár füves, akár nem ;)
"ez olyan, mintha azt mondanád, hogy tériszonyos vagy, szüntessék meg a lépcsőket....
"
Nem egészen. Ugyanis a törvény nem tiltja a lépcsőket.
Póráz nélküli utcán sétáltatók, most komolyan azt akarjátok mondani, hogy a kutya mozgásigénye így le van rendezve? Az utcán fociztok, kergetőztök, rohangásztok vele?
Na ne már!!!!
AKkor már inkább pórázra kell tenni az ebet, és kocogni vele.
Labdázás, fel-le futkosás a gáton, fára mászás, korláton meg egyebeken ugrálás, az útközben szabadon kutakodásról, szaglászásról, meg a más kutyákkal való játékról nem is beszélve. Majd hülye leszek én futni a kutyával, fut az magától, csak el kell engedni, meg okot kell neki adni rá. Nem tudok olyan gyorsan futni, ahogy a kutya sprintel, a kocogás meg neki lófing, így hát nem is próbálkozom vele.
Plusz mivel sportolok a kutyával, gyakorolnunk is kell néha, ahhoz is el kell engednem.
@Akumi: "Plusz mivel sportolok a kutyával, gyakorolnunk is kell néha, ahhoz is el kell engednem."
Gondolom, ezt nem a körúton abszolválod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!