Ti mit gondoltok erről? Hülyeség vagy tényleg hasznos dolog?
Caesar Milan azt javasolja könyvében, hogy ne hagyjuk a kutyának, hogy felfedezze az egész házat,kertet.
Először csak a nappalit, majd egy héttel később a konyhát..és így tovább..különben rombolni fog, és hasonlók. Ti mit gondoltok erről?
Szerintem is hülyeség.
A kutya akkor fog rombolni, ha nincsenek levezetve az energiái, unatkozik.
CM módszereit használom a kutyáimon,ezt mondjuk nem olvastam,hallottam.
De inkább ezt úgy értelmezem,hogy míg engedélyt nem adsz addig a kutya nem mehet adott helységekbe.Így tudja a kezdetektől,hogy a fürdő,háló pl tilos.
Rombolás és mi egyéb attól függ mennyit tudsz a kölyökkel lenni,mennyire tudod figyelni és tiltani a nem kívánt viselkedést.
Mi minden szoba ajtót becsuktunk,étkezőbe és a konyhába volt szabad bejárása. Mivel itt kő van így könnyebb takarítani is ha bepiszkít. Aztán ha itthon voltunk bárhová bemehetett,tudtunk rá figyelni,rá szóltunk éberek voltunk ha 5 percre eltűnt és csendben volt már kerestük.
Igazából attól függ mennyit vagy a kölyökkel,hogy fegyelmezd.
Ja mi ezt próbáltuk, de már az előszobában megfulladt, mert az csak 1 négyzetméteres és elfogyott a levegő.
Viccet félretéve nekünk nem olyan nagy a lakásunk hogy olyan sokáig tart felfedezni. A ház kertje pedig közös, így a kutyák nem pisilhetnek oda, ki kell vinni őket az utcára WC-zni. Ha mégis kicsit rohangásznak a kertben, ott vagyok mellettük, nehogy valamelyik szomszédot zavarják azzal, hogy ráugrálnak, vagy valami. Meg a házban vannak más kutyások is, van olyan is amelyiktől félni kell, azt szájkosárral szoktak sétáltatni.
Akumi, hogyan neveljünk tökéletes kutyát.
át is tudom küldeni pdfben, hogy megbizonyosodj róla. :)
Nem kell, kikerestem.
Azt írja le, hogy a kollegái hogy csinálták, és az első héten csak a hátsó kertben volt a kutya meg a hallban szobakennellel meg a cuccaival, utána egy hétten engedte be a nappaliba, és utána egy héttel a konyhába. Kicsit más így, nem? :) A kutyának alapból volt marha nagy tere kint is és bent is, nem arról volt szó, hogy el van zárva egy pici szobába. A rombolás meg nem amiatt lesz, hogy bemehet a kutya a nappaliba meg a konyhába, hanem hogy mindenzt tök egyedül, felügyelet nélkül, had fedezzen fel alapon. Jobb az, ha már az elején irányít az ember, és nem a kölyköt rakja bele egy "csinálj amit akarsz" helyzetbe. Merthogy ha ez így marad, akkor később is azt fogja csinálni a kutya, amit akar, hiszen eleve így hozták haza, hogy nesze kiskutyám, ez itt a birodalmad, mi vagyunk a szolgáid. Ez meg nem a legnyerőbb dolog.
És egy dolgot nem vesztek figyelembe: az amerikai lakásméreteket. Láttátok ti a sorozatában, hogy mekkora ott egy nappali? Bazzeg, nagyobb, mint a mi egész lakásunk. Ennek megfelelően próbáljátok újraértékelni a dolgot :D
A másik dolog meg, hogy kifejezetten kölykökről szól ez a dolog, meg arról, hogy a kollegája hogy csinálta, nem arról, hogy ő hogy csinálta volna. A másik könyvében kerek-perec azt írja le, hogy aznap vezesd körbe, a lényeg, hogy te csináld, ne ő menjen magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!