Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtákat ajánlanátok...

Milyen fajtákat ajánlanátok házőrzésre?

Figyelt kérdés

Házőrzésre szeretnék kutyát venni, de nem tudok fajtát választani. Ebben kérném a segítségeteket. Ezekre gondoltam: doberman, rottweiler, argentin dog, cane corso, kanári-szigeteki kutya, német juhászkutya, de más fajtákra is nyitott vagyok.

A kutya legyen engedelmes, család szerető, max 70-72 cm marmagasságú, min 40 kg súlyú. Legyen tanulékony, értelmes, rövid szőrű, mozgékony, és ne nyáladdzon.

2016. febr. 28. 20:42
1 2
 11/14 anonim válasza:
házörzés az tényleg mindegy mert ha valaki be akar jönni az megmérgezi vagy lelövi altatóval a kutyát.. szóval olyan kutyát válassz amelyik neked tetszik.
2016. márc. 3. 12:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem olyan helyen élek, ahol mindenféle lőfegyverrel és egyebekkel támadnak az emberek, a lemérgezést tanítással pedig meg lehet oldani. Eddig sosem volt ilyen probléma, hogy a kutya a mérgezett ételt megette volna, pedig már találtam (ha jól emlékszem csirkecomb volt).

Számomra a legeslegnagyobb probléma a nagy pásztorkutyákkal, hogy tudomásom szerint engedelmességi gyakorlatokra és hasonlókra nem igazán taníthatók.

Ha rosszul tudom, akkor kérlek titeket, linkeljetek be videót és örömmel megnézem.

Én is linkelek videókat, hogy mire gondolok:

https://www.youtube.com/watch?v=IOXWlqSr02Q

https://www.youtube.com/watch?v=rUHfK3TMbp4

2016. márc. 3. 21:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Leirok nehany fajtat ,azokbol tudsz valasztani:)

FILA BRASILIERO:amilyen mertekben imadja csaladjat,annyira utalja az idegeneket. Rovid szoru,sportos,eber,es nagyon vedelmezo. 60-75 cm,40-50kg

Orias schnauzer: Inkabb egyemberes,de szereti csaladja tobbi tagjat,kivalo orkutya,idegenekkel tartozkodo,teruletet igencsak vedelmezo kutya.aki meg a gyerekeket is imadja ( tapasztalatbol mondom). 60-70cm,40-47 kg

Afrikai oroszlankutya,vagy Rodeziai ridgebac: Nyugodt,ritkan ugat,legendasan imadja csaladjat es a gyerekeket, sportos ,mozgekony,es kikepzes nelkul is elso osztalyu orkutya 61-68cm 38-42kg

Bullmasztiff: Kemeny,kiegyensulyozott idegrendszeru,inteligens,gyerekekkel turelmes,es kivalo orkutya. A maga 60-68 centievel,es 41-60 kilojaval a betorok remalma.

Boxer: Nagyon sportos,konnyen tanulo,bar neha kisse makacs ,gyerekszereto,orkutya.A hazorzest a hivatasanak erezheti,olyan nagyon szereti ezt csinalni. 53-63 cm ,de max. 30kg.

Remelem tudtam segiteni :)

2016. aug. 22. 12:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Kuvasz vagy Moszkvai őr. Ha nagyon nagy udvarod van akkor Középázsiai is jó, kaut sajnos mára már csak kedvtelésből tartják, vagy pedig a másik fele beörző-védősített ideggyenge egyedek. Viszont nagy fegyelem kell ezeknek a kutyáknak, és ha csak azért tartod hogy őrizzen, és rájuk se nézel max 2 percre mikor löksz nekik egy kis kaját akkor egy idő után tőled is őrzik majd a területet, és neked is neked fordulnak, tehát sokat kell velük foglalkozni, csak akkor fognak téged megfelelően szolgálni ha elnyerted a bizalmukat, a szeretetüket, akkor viszont életük árán is, és akkor rendíthetetlenek, és nem ismerik a kegyelmet az idegenekkel szemben, de ehhez következetesen kell őket felnevelni, és bánni velük, és ha ennyire nem ismered a fajtákat nehogy bevállalj egy felnőttet egyből. Kölyköt vegyél szerintem, és azt neveld fel, ismerd meg általa a fajtát, mert azt nem a könyvekből lehet hanem tapasztalatból. Nekem kuvaszaim vannak, de az álom kutya az a középázsiai, viszont az abszolút csak tanyára való, vagy hatalmas udvarra, tudom, hogy nem érezné jól magát nálunk az udvaron.
2016. aug. 22. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!