Mi a véleményetek, yorkshire terrier, pekingi spániel, pekingi palota kutya, fajtáról? 21/F
A yorkshire terriert régen a szövőgépek közt elszaporodott patkányok megfogására tenyésztették ki, mert kis mérete miatt mindenhova befért, tehát alapvetően egy karakán, hasznos és agilis kis jószág.
A pekingi palotakutyákat azért hozták létre mert régen kiváló jelzőkutyák voltak, remek hallással és figyelemmel, tehát a palota és királyi család őrzésében töltött be fontos szerepet.
Ne nézzünk le egyetlen kutyát sem a mérete miatt, mert a maguk nemében ezek az állatok is kiválóak. Az, hogy divatkutyaként mára mi lett belőlük egy teljesen más kérdés. De ugye ez a problematika még nagyon sok nagyobb testű fajtára is igaz, hiszen manapság a legtöbb kutyát már nem arra a célra használjuk, amire annak idején kitenyésztették, hanem csupán kedvtelésből, társállatként tekintünk rájuk.
Első vagyok. Én kérek elnézést, a véleményemet kérdezték, én pedig leírtam.
VISZONT (!) nem vagyok kíváncsi a ti véleményetekre rólam :)
Megjegyzem, van kistestű kutyám nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!