Mennyibe kerül egy magyar agár?
Változó. Az sem mindegy, hogy kitől veszed, az sem mindegy, hogy milyet. A magyar agár sajnos elég heterogén fajta lett, ugyanis van a küllem/show vonal, a verseny vonal és a munkavizsgás vadászagarak.
Mind a három vonalban megvan a rizikó.
Én leginkább a csak küllemre tenyésztett kutyákat kerülném a helyedben, ők már csak külsőre agarak (van amelyik még küllemre sem, hiába TK-s).
A versenyre tenyésztett, főleg a coursinges kutyák tenyésztői között érdemes szétnézni. A pályakutyáknál azért kérdéses, hogy mennyi greyhound lett belekeverve a sebességnövelés miatt, de azoknak a kutyáknak nagyon borsos az ára.
A vadászagarak között is vannak, ahol greyhound van belekeverve, ezért szintén nagyon szét kell nézni a tenyésztők között és kiszűrni a rabsic agarakat.
A lényeg, hogy változatos az áruk. Viszont ha jól körülnézel, akkor jó kutyát vehetsz a töredékéért annak, amennyibe egy külföldi fajta kerül.
Nekem 5 éves a magyar agaram, származási lappal rendelkezik és 50k-ért vettem anno egy vadászkennelből. Van versenyagaras ismerősöm, két kutyája is többszörös bajnok, de azt mondta, amikor meglátta a kutyámat, hogy na itt egy igazi magyar agár és ha indítanám, tönkreverné a mezőnyt. Egyszerűen más. Nem annyira vékony, mint az ő kutyái, robusztusabb (ha lehet egy ilyen jelzőt agárnál mondani), szélesebb a mellkasa és mélyebb is. A küllem magyar agaraknál nekem kifejezetten nem tetszik, hogy sekély a mellkasuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!