Segítséget kérek, mivel etessem, hogyan etessem válogatós és egyébként is csekély étvágyú magyar agár ebem?
Figyelt kérdés
Öreg kutyám sokat fogyott a télen és felfekvések jelentek meg csontos testén. Egyéb betegsége nincsen, kiegyensúlyozottnak tűnik, de mivel a tápot nem nagyon eszi próbáljuk konyhai maradékkal vagy koszttal megtoldani a táplálékát. Kérdés hogy ez mennyire, milyen mértékben jó neki. Akinek hasonló fajta öreg ebje volt/van adjon valami hasznos tanácsot!2015. márc. 28. 19:11
2/6 anonim válasza:
B.A.R.F étrendnek nézz utána. Fb-on van is egy csopi keress rá..
3/6 anonim válasza:
Immunerősítőt javaslok (Béres csepp, Immunovet). Étvágyat, energiát ad. Én maradnék a senior tápnál, de ha nem hajlandó megenni, főzzetek csirkemellet/marhamájat/marhaszívet/marhalépet rizzsel, zöldségekkel neki. Csontos húst nem javaslok, kefír, túró, tojás hetente kétszer, háromszor mehet neki.
4/6 anonim válasza:
A marha étkeket nyersen is eheti, jobban is tudja hasznosítani.
5/6 anonim válasza:
A fogaival mi a helyzet?
Kipróbálhatsz jó minőségű, prémium tápot, vagy épp ellenkezőleg: valami olcsóbb kategóriás, magas szénhidráttartalmút. Én a sovány mentetteknek, étvágytalanoknak, tápot nem evőknek, stb zsírt szoktam rá olvasztani, úgy falja mind - ezt idővel el lehet hagyni, de a te esetedben nem árt, ha hízik a kutya, ha bírja a gyomra.
Jó étvágygerjesztő, immunerősítő még a Vetri DMG.
6/6 anonim válasza:
Ahogy az utolsó hozzászóló is írta, nézd meg a fogait, lehet, hogy fáj a táp kemény szemeinek a megrágása ezért eszik keveset. Próbáljatok puhát vagy puhára áztatott tápot adni neki. Ha csak ez a gond akkor enni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!