Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az angol...

Mi a véleményetek az angol cocker spánielről?

Figyelt kérdés
A párommal szeretnénk egyet. Még nem élünk együtt, de azért hallgatna rám is avyg mondhatnék neki bármit. Okosak? Sokat kell fésülni a szőrüket? Még ha a páromra hallgat is odakapni megugatni ugye nem fog?:S
2010. márc. 31. 21:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ma 08:25 vagyok.

Az utolsó válaszadónak mondanám, hogy valamit szerintem elrontottak a szobatisztaságra nevelésnél, a spánielt is épp úgy kell, ahogy a többi kutyát. lehet, hogy akkor még kezdők voltatok, azért sikerült hamarabb már a többi kutyukkal. Az enyém 10-11 hetes korára majdnemhogy teljesen szobatiszta volt, akkor már csak éjjel történtek balesetek, ha épp nem érkeztem felkelni.

A szőrével én is voltam bajban, aztán az orvostól kérdeztem, hogy mit kéne tenni vele. Ő ajánlott egy sampont, ami 500 forint, havonta 2* lehet vele fürdetni, és fürdés közben kihullik a szőr, így a lakásban, csak minimális van.

2010. ápr. 1. 12:21
 12/13 anonim ***** válasza:

11.27-es vagyok.előző spanisnak(és kérdezőnek)

Nagyon sok kutya szakirodalmat olvastam már azóta is, akkor is, mondjuk azóta már tapasztaltabb vagyok, de azt gondolom, hogy mivel minden kutya más egyéniség, a mienk egy kifejezetten nehezen kezelhető, félős, szorongós kutya volt, valószínűleg ezért is rombolt.Lehet, nem is jó helyről vettük. Ma is elolvadok, ha látok egyet, de a kérdező csak stabil jó idegzetűt vegyen, jó helyről és legyen ügyes a nevelésében.

2010. ápr. 1. 17:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Az én spánielem,most 5 hónapos.Úgy tűnik jó idegrendszerű,de én is hallottam,hogy vannak harapós spanik.Nem mindegy,hogy honnan érkezik a kuytus.A szobatisztaság nehezen megy neki.A szőre nagyon hullik.Mivel még kicsi,mindent szétrág,de ez majd elmúlik.Rám is,és a páromra is hallgat,már ha kedve van,mert kissé önfejű.Ennek ellenére,okosnak tartom,mert ha rámfigyel könnyen tanul.A labda visszahozását,2 óra alatt megtanítottam neki.Tud már ülni,feküdni,és pacsit adni is.Mi imádjuk.Szerintem,ha az ember jól neveli,mindegyik kutyából jó kutya lesz.Mi járunk vele kutyaoviba,és a feladatokat felválltva csináljuk a párommal (felváltva neveljük),így minddkettőnket elfogad gazdinak.A szőre kezelését jobb szakemberre bízni,mert a nyírása elég macerás,de azért odakell figyelni.Sok kozmetikus lenyírja géppel,mert az az egyszerűbb,pedig így romlik a szőre minősége.A hátát igazából trimmelni kell (kiszedni az elhalt szőrszálakat),a lábát,meg ollóval zászlósra nyírni...stb.Nagyon sok elhanyagolt szőrű spánielt látok.A fülére különösen odakell figyelni,mert könnyen belemegy a toklász,vagy begyulladhat,mert lógós,és nem szellőzik tökéletesen. Fésülni sem árt,mert belelóg a kajába,és csomossá,csúnyává válik.
2010. máj. 12. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!